Fongogo’nun ilk paya dayalı kitle fonlama kampanyasında Tamamliyo, 9 saatte 550 bin TL’lik hedefini tamamladı

Türkiye’nin öncü kitle fonlama platformu Fongogo, paya dayalı kitle fonlama platformunu hayata geçirdiği ilk günde listelediği ilk girişim olan Tamamliyo ile hedeflenen 550 bin TL’lik fon miktarına 9 saatte ulaştı. Bu rakama ulaşılmasını takiben yüzde 120’lik fon artırımıyla toplam toplanan fon tutarı 660 bin TL oldu.

İhtiyaç duyulan sermayenin kitlelerin desteğiyle bir araya getirilmesine aracılık eden kitle fonlama platformu Fongogo, paya dayalı kitle fonlama platformunda listelenen ilk girişim olan ve sigorta şirketleri ile dijital işletmeleri uçtan uca entegre eden Tamamliyo’nun 660 bin TL fon toplanmasına aracılık etti.

Kampanya sürecinde 9 saatte hedeflenen fon miktarı olan 550 bin TL’ye ulaşılırken, bu rakama ulaşılmasının ardından toplam 240’ın üzerinde yatırımcıdan yüzde 120’lik fon artışıyla toplanan fon tutarı 660 bin TL olarak gerçekleşti.

Türkiye’de InsurTech odağındaki fonlamaya çıkan ilk startup: Tamamliyo

Tamamliyo Kurucu Ortağı Metin Öngüç, Türkiye’de InsurTech odağında fonlamaya çıkan ilk startup olduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Aldığımız bu fon akabinde teknolojisini geliştirdiğimiz ürün sayısını artırmayı planlıyoruz. İşlerimizin daha hızlı ilerlemesi için hem yazılım hem operasyon ekibimizi büyüteceğiz. Şu anda görüşmelerini yaptığımız 20’ye yakın partnerimiz var. Bu yatırımla birlikte partner sayımızı 100 adete çıkarmayı hedefliyoruz. Geleceğin sigorta teknolojilerine inanan ve yatırım yapan herkese çok teşekkür ederiz.” dedi.

Fongogo Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çebi ise: “Fongogo olarak yola çıktığımız günden beri girişim ve yatırım ekosisteminde girişimlerin kitlelere sağladığı faydalara odaklandık. Yeni nesil bir fonlama platformu olan paya dayalı kitle fonlama platformumuz ile de bu misyonumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Geleceğin sigorta teknolojisi Tamamliyo’nun da ilk fonlamasına aracılık etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki haftalarda teknoloji alanında Wiser, mobilite alanında ise Cyboard olmak üzere 2 kampanyayla girişimlere can suyu olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Güncel İçerikler