Metaverse evreninde iş etkinlikleri düzenleyen Atlas Space, ilk turda Startupfon, Techone VC, AFM’den yatırım aldı

Metaverse evreni ile şirketler için gerçekçi iş etkinliklerinin ve sosyal etkinliklerin gerçekleştirilmesine olanak sağlayan Atlas Space, Startupfon ve Techone VC ‘den yatırım aldı.

Metaverse girişimi Atlas Space, ilk turda Startupfon, Techone VC ve AFM’den aldı. Burçin Gürbüz ve Pınar Öncü’nün kurucu ortakları olduğu Atlas Space, özellikle Covid-19 pandemisi sırasında yükselişe geçen ve kalıcı olması beklenen evden çalışma konseptinin başlıca sorunları olarak görülen sosyal etkileşim eksikliği, şirket içi iletişim eksikliği ve verimsizlik gibi sorunlarına çözüm olmayı hedefliyor.

Özellikle son dönemde gittikçe popüler hale gelen ve hayatımızdaki her alana dokunacağının sinyallerini veren Metaverse kavramının günlük hayata çok hızlı adapte olması bu alandaki girişimleri ve yatırımları da hızlandırmış oldu. Gerçekleştirilmek istenen organizasyonlar veya etkinlikler sanal dünya üzerinden planlanmaya başladı. Bu noktada Atlas Space, geliştirmiş olduğu Metaverse evreni ile şirketler için gerçekçi iş etkinliklerinin ve iş dışı sosyal etkinliklerin gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. VR/AR teknolojisi entegre edilmiş Atlas Space Metaverse evreni, müşterilerin istekleri doğrultusunda kişiselleştirilebilir olduğundan şirketlerin ihtiyaçlarına tam olarak yanıt verebiliyor ve monotonluktan sıyrılarak yenilik duygusunu kaybetmiyor. Kendi blockchain ağı ve tokenomics sistemine sahip Atlas Space, NFT marketi sayesinde ‘real life utility’ sağlaması bakımından benzer projelerden ayrışmayı başarıyor. Kullanıcılar kendileri oluşturdukları üç boyutlu avatarlar ile kendilerini doğru ve rahat ifade edebiliyor.

2021 yılında 209.77 milyar dolar hacme ulaşan Metaverse pazarı, yeni teknolojilerin gelişmesi ve kullanıcı alışkanlıklarının değişimi gibi etmenler de göz önüne alındığında büyük bir gelecek vaadediyor. Yapılan projeksiyonlar, Metaverse pazarının 2030 yılı itibari ile 1.5 Trilyon USD hacme ulaşacağını öngörüyor. Metaverse pazarına ek olarak yükselişte olan ‘decentralized’ ekonomik sistem beraberinde Web3, NFT, Blockchain gibi revaçta olan teknolojilerin popülerliğini, gelişimini ve pazar hacmini önümüzdeki süreçte üssel olarak artıracağını gösteriyor.Atlas Space aldığı tohum yatırım ile ekibini genişleterek globalde büyüme ve ölçeklenme yolunda başarılara ulaşmayı hedefliyor. Günümüzde birbirinden farklı sektörün Metaverse kavramı ile dönüşüme geçmesi Atlas Space’in büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için sağlam bir temel hazırlamaktadır. Globale açılırken ekibini yetkin ve profesyonel çalışanlarla genişletmek isteyen Atlas Space çalışmalarına yatırım sonrasında hızlı bir şekilde devam ettirmek istiyor. Aldıkları yatırım ile ABD merkezli bir şirket olarak pazarda konumlanacak olan Atlas Space, ürün geliştirme süreci beraberinde global kapsamda satış ve pazarlama stratejileri uygulayarak Metaverse evreninde önemli oyunculardan biri olmayı hedeflemektedir.

Güncel İçerikler