Online market alışverişi hizmeti sunan Weee!, 425 milyon dolar yatırım aldı

ABD'nin önde gelen gıda dağıtım şirketi Weee!, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 425 milyon dolar yatırım aldı.

Pandemi ile birlikte çevrimiçi market alışverişinde ciddi bir patlama yaşandı. Bu alana yapılan yatırım her geçen gün artarken, etnik yemekleri dilediğiniz her an evinizde yiyebilmeniz pek mümkün değil. Bu alandaki boşluğu doldurmak amacıyla hizmet veren çevrimiçi market alışverişi girişimi Weee!, yaklaşık bir senenin ardından yeni bir finansman turunu başarıyla tamamladığını duyurdu.

ABD’nin önde gelen gıda dağıtım şirketi Weee!, SoftBank Vision Fund 2 öncülüğünde ve Greyhound Capital katılımıyla gerçekleşen E Serisi finansman turunda 425 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

2015 yılında kurulan ve merkezi Fremont, Kaliforniya’da bulunan Weee!, 10.000’den fazla yerel kaynaklı ve bulunması zor olan etnik kökenli ürünün dağıtımına odaklanıyor. Bu ürünlerin içinde Çin, Japonya, Kore, Filipinler, Hindistan ve Latin Amerika mutfağından yüzlerce seçenek bulunuyor. Kuzey Amerika’daki her eve uygun fiyatlı gıda erişimi sağlamayı hedefleyen şirket, ürün çeşitliliğine önem veriyor ve her hafta 500’den fazla yeni ürünü platformuna ekliyor. Weee!, müşterilerine çevrimiçi market siparişi deneyimi sunmak için 1.000’den fazla restoran ile ortaklığa sahip.

Hafta başında duyurulan E Serisi finansman turu, Mart 2021’deki 316 milyon dolarlık D Serisinden yaklaşık bir yıl sonra geliyor. 2021 yılında önemli işlere imza atan Weee!, geçtiğimiz ekim ayında Asyalı bir gıda dağıtım şirketi olan RICEPO‘yu satın almıştı. Yeni sermaye, şirketin platform teklifini yeni ve mevcut etnik kökenler arasında genişletmesine ve daha fazla müşteriye uygun fiyatlı hizmet vermesine katkı sağlayacak. Weee! ayrıca, uluslararası genişlemesini hızlandırmak için yeni coğrafyalara açılmayı, depo otomasyonunu ve yapay zeka teknolojisini geliştirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Güncel İçerikler