Twitter, kötüye kullanımı engellemek için Güvenlik Modu özelliğinin kapsamını genişletti

Twitter, Eylül 2021'de az sayıda kullanıcı ile test ettiği Güvenlik Modu özelliğinin kapsamını genişlettiğini duyurdu.

Twitter, platformunda hala sıklıkla görülen bir sorun olan kötüye kullanıma karşı kullanıcıların kendilerini savunmaları için tasarlanan Güvenlik Modu adlı özelliğe erişimi genişlettiğini duyurdu.

Herkese açık bir sosyal platform olan Twitter’da güvende hissetmek, herkes için farklı bir anlam ifade edebiliyor. Ancak Twitter kullanıcıları, hakaret, taciz ve kötüye kullanım gibi sorunlar ile sürekli olarak karşı karşıya. Güvenlik Modu, hakaret veya nefret dolu sözler gibi potansiyel olarak kötüye kullanım içeren gönderilerin sahiplerini veya tekrarlanan davetler gönderen hesapları yedi gün boyunca geçici olarak engelleyen bir özelliktir.

İlk olarak Eylül 2021’de az sayıda bir test kullanıcısına tanıtılan özellik, bugün ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, İrlanda ve Yeni Zelanda dahil olmak üzere İngilizce konuşulan bölgelerde daha fazla kullanıcı için beta sürümüne başlayacak. Bu özellik Ayarlarınızda açıldığında, Twitter sistemi Tweetin içeriğini hem de Tweet yazarı ile yanıtlayan arasındaki ilişkiyi dikkate alarak olumsuz bir etkileşim olasılığını değerlendirir. Zararlı bulunan Tweetlerin yazarları, Twitter tarafından otomatik olarak engellenir. Diğer bir deyişle, bu kullanıcı hesabınızı geçici olarak takip edemez, Tweetlerinizi göremez veya size DM gönderemez. Twitter, bu noktada teknolojisinin mevcut ilişkileri hesaba kattığını ve takip edilen veya sık etkileşimde bulunulan hesapların otomatik olarak engellenmeyeceğini hatırlatıyor.

Güvenlik Modu, taciz ile karşı karşıya kalan kullanıcılara, kendilerini taciz eden her hesabı manuel olarak engellemek zorunda kalmadan hızlı bir şekilde bir savunma sistemi kurmanın bir yolunu sunar. Daha öncesinde 750 kullanıcı tarafından test edilen özellik, artık yukarıda belirttiğimiz bölgelerdeki kullanıcıların yaklaşık %50’sine sunulacak. Twitter, Güvenlik Modu’nu küresel kullanıcıları için herkese açık hale getirmeyi planlayıp planlamadığına dair bir açıklama yapmadı.

Güncel İçerikler