Fitness platformu FitOn, 40 milyon dolar yatırım aldı

40 milyon dolar yatırım alan Los Angeles merkezli dijital fitness platformu FitOn, kurumsal sağlık platformu Peerfit'i satın aldığını açıkladı.

Pandemi ile birlikte hayatımızın hemen hemen her alanı dijitalleşti. Bu dönemde hızla büyüyen alanlardan biri de, hiç şüphesiz ki, çevrimiçi fitness ve sağlık uygulamaları oldu. Bu alanda faaliyet gösteren dijital fitness platformu FitOn, yeni bir finansman turunu tamamladığını duyurdu. Los Angeles merkezli FitOn, C Serisi finansman turunda 40 milyon dolar yatırım aldı.

Delta-v Capital tarafından yönetilen Seri C finansman turu, Accel, Maverick Ventures, Second Avenue Partners ve Mantis VC katılımıyla gerçekleşti.

Lindsay Cook ve Russell Cook tarafından 2019 yılında piyasaya sürülen FitOn, kısa bir süre sonra pandemi ile birlikte hızlı bir büyüme yakaladı. Geçtiğimiz iki sene içinde hızla büyüyen şirket, toplamda 10 milyon üyeye ulaştı. FitOn uygulaması, Gabrielle Union-Wade, Julianne Hough, Halle Berry ve Lindsey Vonn gibi ünlü isimler ile spor yapmayı mümkün kılıyor. Platform, insanlara sağlıklı yaşam için uygun maliyetli ve kapsayıcı bir yol sunma misyonuna sahip. Şirket aynı zamanda, insanların motivasyon bulmasına yardımcı olan ve kolayca erişilebilen premium fitness içeriği sağlamayı hedefliyor.

Salı günü yapılan açıklamada aynı zamanda bir satın alma haberi de karşımıza çıkıyor. Kurumsal sağlık platformu Peerfit‘i satın aldığını açıklayan FitOn, sağlıklı yaşam uygulamalarındaki konumunu güçlendiriyor. Satın alma işleminin ardından Peerfit’in kurucusu Ed Buckley, CEO olarak mevcut görevine devam edecek. FitOn tarafından yapılan açıklamaya göre, Peerfit’in satın alınması, insanların hareket etmeleri önündeki engelleri kaldırmaya yardımcı olacak. Peerfit ve FitOn, çalışanların ve Medicare programından yararlanan kişilerin sağlık ihtiyaçlarını desteklemek için hem evde hem de spor salonunda fitness alanında hizmet verecek.

Güncel İçerikler