Hibrit ve elektrikli hava araçları geliştiren Craft Aerospace, 12.4 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli ve hibrit hava yolculuğunu uygun maliyetli ve daha sürdürülebilir hale getirmeye odaklanan Craft Aerospace, 12.4 milyon dolar yatırım aldı.

Bölgesel hareketlilik için hibrit ve elektrikli dikey kalkış ve iniş (VTOL) uçakları geliştiren Craft Aerospace (Odys Aviation), 12.4 milyon dolarlık bir başlangıç ​​finansman turunu duyurdu. Giant Ventures, Soma Capital, 11.2 Capital, Countdown Capital, Uber Elevate kurucu ortağı Nikhil Goel ve Cruise Automation kurucusu Kyle Vogt tura yatırım yapan isimler arasında karşımıza çıkıyor.

Toplam 13,7 milyon dolarlık finansmana sahip bir Y Combinator şirketi olan Craft Aerospace, bölgesel VTOL pazarının lider isimlerinden biri olmak için gelişimini hızlandırıyor. Şirketin uçağı, patentli bir VTOL tasarımına sahip. Craft Aerospace Kurucu Ortağı ve CEO’su James Dorris, seyahat etmenin zorlu bir deneyim olmaması gerektiğini söylüyor ve Craft Aerospace’in misyonunun bu zorlukları ortadan kaldırmak olduğunun altını çiziyor.

Dorris’in açıklamasına göre Craft Aerospace, seyahat zorluklarını ortadan kaldırırken CO2 salınımını yüzde 80’e varan oranda azaltan bir uçak geliştiriyor. Dorris, finansman haberinin ardından yaptığı açıklamasında, “Hava taksilerinin ötesinde ve farklı olarak, teklifimiz iç hat uçuşlarının yüzde 65’ini kapsıyor” sözlerine yer verdi.

Odys Aviation’ın hibrit-elektrikli VTOL uçağı, dokuz yolcu taşıyacak kapasitede. Şehir helikopter pistlerinin ve belediye havaalanları ile bir araya gelen bu tasarımın dünyanın en yoğun seyahat koridorlarında seyahat süresini yarıya indirebileceği söyleniyor. Dahası, mevcut seyahat seçenekleriyle rekabet edebilecek bir maliyete sahip.

Şirket, bu finansmanı elektrikli hava yolculuğu deneyimini gerçeğe dönüştürme, daha ucuz ve daha sürdürülebilir bir hale getirme amacıyla kullanmayı planlıyor. Craft Aerospace ayrıca, yeni finansman ile yönetici ve mühendislik alanlarında ekibini büyütmeyi planlamasının yanı sıra, fiziksel ayak izini genişletmek amacıyla yeni bir teknoloji tesisi kurmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler