Fintech girişimi GoCardless, 312 milyon dolar yatırım alarak 2,1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

70.000'den fazla işletmeye hizmet veren fintech girişimi GoCardless, Permira liderliğinde 312 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Londra merkezli fintech girişimi GoCardless, G Serisi finansman turunda 312 milyon dolar yatırım alarak 2,1 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu. Bu değerlemeyle birlikte şirket, Avrupa ve İngiltere teknoloji girişimleri arasındaki en yeni unicorn girişim olmayı başardı.

Yeni yatırımcı BlackRock Private Equity Partners‘ın katılımıyla gerçekleşen tur, Klarna, Clearwater Analytics ve Carta dahil olmak üzere önde gelen finansal yazılım şirketlerini destekleyen Permira tarafından yönetiliyor.

GoCardless, yılda 25 milyar dolardan fazla işlem gerçekleştiriyor ve DocuSign, Klarna, TripAdvisor ve Epson dahil olmak üzere dünya çapında 70.000’den fazla işletmeye hizmet veriyor. Şirketin paylaştığı açıklamaya göre Aralık 2020’deki son finansman turundan bu yana, şirketin değerlemesi iki katından fazla artarken çalışan sayısı ise yüzde 85 artış gösterdi. Açık bankacılık alanında hızlı bir başlangıç yapan GoCardless, doğrudan banka ödemeleri için dünyanın önde gelen isimlerinden biri olmak için bu yatırımdan yararlanmayı planlıyor.

GoCardless Team (Photo: Business Wire)

GoCardless, geçtiğimiz yıllar içinde açık bankacılık ürün geliştirme yatırımını hızlandırdı. Ayrıca, açık bankacılık kullanarak bir kerelik bankadan bankaya ödeme tahsil etmenin yeni bir yolu olan Instant Bank Pay‘i başlattı. Şirket, o zamandan beri, Birleşik Krallık ve Avrupa’daki binlerce işletme sahibinin milyonlarca dolarlık tek seferlik ödemelerini işlemesine yardımcı olduğunu söylüyor.

Ürün teklifini genişletmeyi planlayan girişim, aynı zamanda uluslararası sahada yeni pazarlara açılmayı hedefliyor. Klarna, kısa süre önce ABD’deki 21 milyonu aşkın müşterisine banka ödemeleri sunmak için GoCardless ile çalışmaya başlamıştı. Aynı zamanda PayPal ile stratejik bir anlaşma imzalayan GoCardless, PayPal’ın otomatik ödeme ortağı olarak hizmet veriyor. GoCardless’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Hiroki Takeuchi, açık bankacılığın yükselişinin, tüm dünyada ödemelerin yapılma şeklini değiştireceğini söylüyor.

Güncel İçerikler