Lojistik hizmet sağlayıcısı Loadsmart, 200 milyon dolar yatırım aldı

Nakliyeciler ve tedarik zincirleri arasındaki etkileşimi artırarak lojistik süreçlerini kolaylaştıran Loadsmart, 200 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Lojistik hizmet sağlayıcısı Loadsmart, D Serisi finansman turunda 200 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. SoftBank Latin America Fund tarafından yönetilen ve BlackRock, CSX Corporation ve Janus Henderson Group tarafından katılım sağlanan tur, şirketin değerlemesini 1,3 milyar dolar seviyesine getirdi.

Bir nakliye teknolojisi şirketi olan Loadsmart, müşterilerin ürünleri fiyatlandırmasına, rezerve etmesine ve sevk etmesine yardımcı olmak için otomasyondan yararlanır. 2014 yılında Felipe Capella ve Ricardo Salgado tarafından kurulan Chicago, Illinois merkezli Loadsmart, nakliyecilerin ihtiyaçlarını karşılayan çözümler sağlamak için müşteriler ve diğer ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışır. Şirket, kuruluşundan bu yana büyümeye yönelik pragmatik bir teknoloji öncelikli yaklaşımını sürdürdüğünü iddia ediyor.

680.000 kamyondan oluşan bir nakliye ağı

Loadsmart’ın nakliye ağı 680.000’den fazla kamyondan oluşuyor ve şirketin yazılımı yüz milyonlarca dolar yük işliyor. Loadsmart, yalnızca müşteriler için verimliliği göz önünde bulundurmakla kalmaz, aynı zamanda sürdürülebilir ve çevre dostu bir tedarik zinciri oluşturmayı amaçlar. Loadsmart, müşterilerin yakıt tasarrufu yaparak, çevresel etkiyi azaltan intermodal seçenekler ile sera gazı salınımlarını büyük ölçüde önler.

Loadsmart kurucu ortağı ve CEO’su Ricardo Salgado, “2021’de yıldan yıla yüzde 134 gelir artışı” yaşadıklarını bildirdi. 2021 yılını aktif bir şekilde geçiren şirket Ekim 2021’de Chicago’da 35.000 metrekarelik yeni bir genel merkezin açılışını duyurmuştu. Saldago, nakliyecilerin artan talebi karşılamak ve tedarik zinciri verimsizliklerini gidermek için Loadsmart ile çalışmanın avantajlarını gördüklerini söylüyor. Şirket, bu son yatırımı teknoloji tekliflerini hızla genişletmek, nakliyecileri, aracıları ve depoları birleştirerek verimliliği ve şeffaflığı artırmak için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler