Joby Aviation ve SK Telecom, Güney Kore’de hava taksi hizmeti sunmak için anlaşma imzaladı

Tamamen elektrikli ticari hava araçları geliştiren ABD merkezli Joby Aviation, Güney Kore'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan SK Telecom ile bir anlaşma imzaladı.

Elektrikli hava araçları geliştiren Kaliforniya merkezli Joby Aviation, Güney Kore’de bir hava taksi hizmeti sunmak için SK Telecom (SKT) ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

İki ortak tarafından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz pazar günü Joby’nin Kaliforniya’daki üretim tesisinde stratejik bir ortaklık anlaşması imzalandı. Anlaşma, SKT’nin CEO’su Ryu Young-sang ve Joby’nin kurucusu ve CEO’su JoeBen Bevirt tarafından imzalandı. Joby, Güney Kore’deki şehirlere emisyonsuz hava yolculuğu hizmetleri sunmak için ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan SK Telecom ile birlikte çalışacak.

image

2009 yılında kurulan Joby Aviation, yolcu hizmetleri için tamamen elektrikli ticari hava araçları geliştiriyor. Joby, elektrikli hava yolculuğunu günlük gerçekliğe dönüştürmek için faaliyet gösteren birkaç girişimden biri. Geçtiğimiz yılın yaz aylarında Joby’nin 154,6 mil uzunluğundaki eVTOL uçuşunu tamamladığını sizlerle paylaşmıştık.

Joby’nin hava yolculuğu paylaşım hizmeti doğrudan şirket tarafından işletilecek. İki şirket, müşterilerine yolculuklar sağlamak için SK’nin T Map mobilite platformu ve UT araç çağırma hizmetinden yararlanmayı planlıyor. UT, 2021’de SKT ve Uber arasında ortak bir girişim olarak kurulmuştu. Aynı zamanda, Joby de Uber ile bir ortaklığa sahip. İki şirket, Uber’in bir kentsel hava taksi hizmeti başlatma planlarını gerçekleştirmesi için 2019 yılında güçlerini birleştirdiklerini duyurmuştu.

SK Telecom, telekomünikasyon, otonom sürüş ve güvenlik konusundaki uzmanlığından yararlanarak kentsel hava hareketliliğinin gelişimini destekler. İki şirket arasındaki anlaşmanın, Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ilk olarak 2020’de açıkladığı Kore Kentsel Hava Hareketliliği planını desteklemesi bekleniyor.

Güncel İçerikler