150 milyon dolar yatırım alan Wayflyer, 1,6 milyar dolar değerlemeye ulaştı

E-ticaret işletmelerine kredi sağlayan bir platform sunan Wayflyer, 150 milyon dolar yatırım alarak 1,6 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Pandemi dönemi öncesinde de büyümesini sürdüren e-ticaret sektörü, özellikle COVID-19 pandemisi sonrasında büyük bir patlama yaşadı. Ancak bir e-ticaret işini başarıyla yönetmek her zaman kolay olmayabiliyor. Tedarik sorunları ve lojistik aksaklıklar işletmelerin en çok karşılaştığı sorunlar arasında yer alıyor. Bu sorunlara yönelik çözümler oluşturulması için işletmelere kredi veren Dublin merkezli girişim, bugün büyük bir finansman haberi ile karşımıza çıkıyor.

E-ticaret işletmeleri için gelire dayalı bir finansman platformu oluşturan girişim Wayflyer, 150 milyon dolarlık büyük bir finansman turunu tamamladığını duyurdu. Mayıs 2021’de 76 milyon dolar yatırım alan şirket, bu yatırım sonrası 1,6 milyar dolar değerlemeye ulaşarak unicorn girişimler arasında yer almayı başardı.

DST Global ve QED Investors tarafından ortaklaşa yönetilen tur, Prosus, Madrone Capital Partners, J.P. Morgan, Left Lane Capital ve Guillaume Pousaz gibi isimlerden katılım gördü.

Eylül 2019’da kurulan Wayflyer, geçen süre zarfında önemli ölçüde büyüyerek İrlandalı bir girişim için büyük bir finansman sağladı. Şirket şu anda, 300.000-400.000 dolar arasında kredi alan binlerce müşteriye sahip. Müşterilerinin sayısı resmi olarak açıklanmasa da, bugün Wayflyer müşterilerinin yaklaşık yüzde 65’i ABD ve Kuzey Amerika’da yer alıyor. Geri kalanı ise başta İngiltere olmak üzere Batı Avrupa’da ve Avustralya’da yer alıyor.

Wayflyer, more than just funding

Bu yatırım, Wayflyer’ın ABD, Avrupa ve Asya genelinde küresel genişlemesini sürdürmesine yardımcı olması için kullanılacak. Ürün teklifini genişletmeyi planlayan girişim aynı zamanda, ekibini büyütme planları yapıyor. Wayflyer, e-ticaret işletmelerine hizmet vermek için daha fazla ortaklık ile genel olarak işini büyütmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler