340 milyon dolar yatırım alan GoStudent, 3.5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Geçtiğimiz sene Türkiye'de de faaliyetlerine başlayan GoStudent, 340 milyon dolar yatırım alarak 3.5 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Çevrimiçi özel ders alanında Avrupa’nın lider isimlerinden olan GoStudent, D Serisi finansman turunda 340 milyon dolar yatırım aldı. Prosus liderliğindeki yatırım turuna Deutsche Telekom, SoftBank Vision Fund 2, Tencent, Dragoneer, Left Lane Capital ve Coatue katıldı.

2016 yılında Felix Ohswald (CEO) ve Gregor Müller (COO) tarafından Viyana’da kurulan GoStudent, bugüne kadar 699 milyon dolar yatırım aldı. GoStudent Haziran 2021’de 244 milyon dolar yatırım alarak 1.7 milyar dolar değerlemeye yükselmişti. Şu anda 3 milyar euro (3.5 milyar dolar) değerinde olan şirket, Avrupa’nın en değerli ed-tech girişimleri arasında yer alıyor. GoStudent, 2021 yılında Kanada, Meksika ve Türkiye dahil olmak üzere 16 ülkeye genişledi ve 19 uluslararası ofis açtı.

GoStudent, şu anda 22 ülkede müşterilerine hizmet veriyor. Platformu aracılığıyla bir üyelik modeli kullanan girişim, 30’dan fazla konuda ilk, orta ve üniversite çağındaki öğrencilere ücretli, bire bir ve video tabanlı eğitim sağlar. 50 dakikalık derslerden oluşan GoStudent eğitim modeli, her öğrenci için özelleştirilmiş öğrenme planları sunar.

GoStudent, yeni finansmanı uluslararası genişleme, stratejik ortaklıklar, satın alma ve ürün portföyünü genişletmek için kullanmayı planlıyor. Şirket, ABD, Asya-Pasifik ve MENA bölgesi gibi yeni bölgeler de dahil olmak üzere bu yıl en az 6 yeni pazara girmeyi planladığını söyledi.

Mart 2021’de B Serisi finansman turunda 70 milyon euro yatırım alan GoStudent, finansmanı Türkiye ve Yunanistan gibi uluslararası pazarlara açılmak için kullanacağını belirtmişti. Geçtiğimiz sene ülkemizde de faaliyetlerine başlayan şirket, “derse ve süreye göre 125 ₺ ve 192 ₺ arasındaki birim fiyatlarda özel dersler” sunuyor.

Güncel İçerikler