Fintech girişim Pennylane, 50 milyon euro yatırım aldı

2020 yılında kurulan Fransa merkezli fintech şirketi Pennylane, B Serisi finansman turunda 50 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Büyük ve küçük işletmelerin finansal yönetimlerini tek bir platform üzerinden gerçekleştiren Fransa merkezli girişim Pennylane, B Serisi finansman turunda 50 milyon euro yatırım aldığını açıkladı. Şirket, bu finansmanı Avrupa pazarında lider finans finansal işletim sistemi olmak için kullanmayı planlıyor.

Sequoia Capital liderliğindeki Seri B tur, Global Founders Capital ve Partech gibi mevcut yatırımcılar tarafından da katılım gördü. Geçtiğimiz yıl 15 milyon euro yatırım alan girişim, bir sene içinde önemli bir büyüme kaydetti.

Yalnızca Fransa’daki değil Avrupa’daki eskimiş olan muhasebe çözümlerini geliştirmek isteyen Peynnylane, 2020 yılında bu amaçla kuruldu. Şu anda 180 çalışanı olan girişim, bu sayıyı 2022 yılının sonuna kadar 500 kişiye çıkarmayı ve Avrupa’nın en büyük teknoloji ekiplerinden birini oluşturmayı hedefliyor. Girişim, geçtiğimiz sene içinde uzaktan çalışma kültürünü başarılı bir şekilde geliştirdi. Pennylane, 2021 yılında işe aldığı geliştiricilerin neredeyse yarısının İspanya, Almanya veya Romanya’dan uzaktan çalıştığını belirtiyor.

Pennylane’in doğrudan müşteri hacmi sadece 6 ayda yüzde 98 arttı ve Pennylane bu artışın üzerinde müşterilerinin tavsiyelerinin etkili olduğunu söylüyor. Şirketin paylaştığı verilere göre son 6 ayda, muhasebecilerinin tavsiyesi üzerine Pennylane kullanan şirket sayısı yüzde 22’den yüzde 81’e yükseldi. Pennylane, muhasebe yazılımının piyasaya sürülmesinden 6 ay sonra 300’den fazla muhasebe firması tarafından benimsendiğini söylüyor. Pennylane kurucu ortağı Arthur Waller, Fransa’da kabaca 12.000 muhasebe firması olduğunu ve 300’ünün Pennylane ile çalıştığını belirtiyor. Pennylane’inin önümüzdeki 4-5 yıl için hedefi, 1,5 milyon küçük ve orta ölçekli firma ile çalışmak.

Güncel İçerikler