Berlin merkezli fintech Moss, 86 milyon dolar yatırım aldı

86 milyon dolar yatırım alan Berlin merkezli fintech girişimi Moss, unicorn girişimler arasında yerini almaya çok yaklaştı.

Berlin merkezli fintech girişimi Moss, 86 milyon dolar değerindeki B Serisi finansman turunu başarıyla tamamladığını duyurdu. 149 milyon dolar toplam sermaye ve 573 milyon doların üzerinde bir değerleme ile şirket, unicorn bir fintech girişimi olma yolunda ilerliyor.

Tiger Global Management liderliğindeki Seri B tur, A-Star tarafından da destek gördü. Geçtiğimiz ağustos ayında Moss’un 29 milyon dolarlık A Serisi finansman turunu tamamladığını sizlerle paylaşmıştık.

Moss, Ante Spittler, Anton Rummel, Ferdinand Meyer ve Stephan Haslebacher tarafından 2019 yılında kuruldu. Fintech, ilk olarak 2020’nin ortalarında Almanya’daki yeni girişimler ve dijital şirketler için ilk gerçek kurumsal kredi kartı olarak piyasaya sürüldü. Zamanla KOBİ pazarına da giren girişim, ürün portföyünü hızlı bir şekilde geliştirmeyi başardı.

Şu anda şirketlere sanal ve fiziksel kredi kartlarını esnek bir şekilde yönetme, gelen faturaları dijital olarak onaylama, seyahat masrafları gibi çalışanların cepten yaptığı harcamaları kolayca işleyebilme imkanı veriyor. Para akışını kolayca yöneten Moss, kredi kartlarında yüksek kredi limiti avantajı da sağlıyor. Moss, kuruluşundan bu yana 20.000’den fazla fiziksel ve sanal kredi kartı çıkarmış ve 250.000’den fazla işlem gerçekleştirmiş olduğunu söylüyor.

Moss’un yeni yıl hedeflerine baktığımızda Birleşik Krallık pazarının önemli bir yere sahip olduğunu görüyoruz. Şirket, Hollanda’daki başarılı lansmanından sonra, şimdi de platformuyla Birleşik Krallık’ta yer almak istiyor. Uluslararası pazarlarda teklifinin talep gördüğünü belirten Moss, Ticketswap, Naduvi ve O my bag gibi şirketlere hizmet veriyor. Şirket, üç aydan kısa bir sürede 25 üyeye genişlemeyi başardı.

Buna ek olarak, Moss’un gelecek planlarında harcama kontrolü, likidite planlaması ve muhasebe otomasyonunda ürün yeniliği yer alıyor. Finansal süreç ödemelerini otomatikleştirmek için piyasada güçlü bir talep olduğunu söyleyen Moss CEO’su Ante Spittler, şirketlerin tam potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak istediklerini dile getirdi.

Güncel İçerikler