Berlin merkezli fintech Moss, 29 milyon dolar yatırım aldı

Fiziksel ve sanal kredi kartları ile gider ve fatura takip yazılımı sunan fintech Moss, 69 milyon dolar yatırım aldı.

Berlin merkezli Moss, A Serisi finansman turunda 29 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirket, bugüne kadar toplamda 64 milyon dolar yatırım aldı.

Fintech girişimi Moss (eski adıyla Vanta), yüksek limitli fiziksel ve sanal kredi kartları ile gider ve fatura takip yazılımı sunuyor. 2020’nin ortalarında piyasaya sürülen Moss, o zamandan beri, hem sanal hem de fiziksel 8.500’den fazla kredi kartı çıkarttığını ve 100.000’den fazla işlemin gerçekleştiğini bildirdi.

Raisin Bank ile işbirliği içinde sunulan Moss, yazılım ve ticari kredi kartının bir birleşimi olarak tanımlanabilir. Almanya’daki girişimler ve dijital şirketler için yeni bir tür kurumsal kredi kartı sunmasının yanı sıra, gider ve faturaları otomatik olarak takip ederek defter tutmayı kolaylaştırıyor. Moss müşterileri artık yalnızca sanal ve fiziksel kredi kartlarıyla bağlantılı yüksek kredi limitlerine değil, aynı zamanda çok yönlü bir harcama yönetimi yazılımına da erişebiliyorlar.

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler arasında da hızla ivme kazanan platform, yeni finansmanı, ürün inovasyonunu geliştirmek, çalışan sayısını artırmak ve dünya çapında genişlemesini hızlandırmak için kullanmayı hedefliyor. Özellikle Avrupa pazarına girmek isteyen Moss, bu yıl içinde ikinci bir pazarda da satışa sunulacak ve 2022 itibariyle başka ülkelerde de hizmet verecek.

Moss CEO’su ve kurucu ortağı Ante Spittler, altı ay önceki son finansman turundan bu yana müşteri sayısını dört katına çıkardıklarını vurguladı. Spittler, şirketlerin, potansiyellerinden en iyi şekilde yararlanmaları için kuruluşlarındaki finans süreçlerini dönüştürmelerine yardımcı olmayı vizyon edindiklerini ve bu amacın Moss’u bir adım ileriye taşımaları için bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.

Güncel İçerikler