Google Meet, söylenenleri anlık olarak çevirebilen altyazı özelliğini kullanıma sundu

Google Meet, canlı altyazılı çeviri özelliğini tüm kullanıcılarının kullanımına sundu. Özellik geçtiğimiz Mayıs ayında Google I/O etkinliğinde duyurulmuştu.

Popüler arama motoru Google, kullanıcıların seveceği yeni deneyimleri uygulamalarında yer vermeye devam ediyor. Pandeminin artması ile Google Meet ve Zoom gibi platformların kullanımında artış gözlemlenmiş, bu nedenle şirketler platformlara yeni özellikleri hızlıca dahil etmişti.

Geçtiğimiz sonbaharda test edildiğini duyuran Google, özelliğin 2022’de geleceğini belirtmişti. Şirket sözünü tutarak canlı altyazı özelliğini geniş ölçekte paylaşmaya başladı. Şu an için İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Portekizce dillerini destekleyen uygulamanın yakında pek çok dili desteklemesi bekleniyor.

Hem mobil hem de web uygulamasında kullanılabilen özelliğin duyurusu Google Workspace blogunda yer alıyor. Konu hakkında şirket, şu sözleri kullanıyor;

“Canlı altyazılı çeviri ile Google Meet’te gerçekleştirilen video görüşmeler çok daha kapsayıcı hâle gelecek ve böylece dil yeterlilik bariyerlerini kaldırmış olacağız. Toplantı katılımcıları içeriği kendi tercih ettikleri dilde öğrenebilecek. Böylece bilgi paylaşımında, öğrenmede ve ortak çalışmada eşitlik sağlanacak. Toplantılar herkes için daha verimli hâle gelecek.”

Dünyanın farklı şehirlerinde bulunan ekiplerin Meet’in bu özelliği oldukça faydalı bulduklarını belirten Google, eğitim alanında da bu özellikten faydalanılabileceğini söylüyor. Canlı altyazılı çeviri sayesinde farklı kültürlerin çok daha iletişim sağlayabileceği ve etkileşimin arttırılacağı belirtiliyor.

Google, geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilen Google I/O konferansında özelliği tanıtmıştı. Google Meet’in rakibi olan Zoom platformunun da benzer bir özelliği bulunuyor. Canlı altyazı özelliği için kademeli bir dağıtım gerçekleştiğini belirten Google, 15 gün içerisinde tüm dünya kullanıcılarına ulaşacağını söylüyor.

Güncel İçerikler