Zoom, gelecek yıl 12 farklı dile daha gerçek zamanlı çeviri özelliği getirecek

Zoom, canlı çeviri ve alt yazı özelliklerine on iki yeni dil ekleyerek dil sayısını otuza çıkaracak.

Pandemi nedeniyle artan kullanımı ve çok da hızlı kendini bu sürece adapte edebilen Zoom, kullanıcılarına yeni hizmetler sunmaya devam ediyor. Görüntülü konuşma deneyiminin yanında AR ve AI gibi teknolojiler ile farklı özellikler deneyen Zoom, 18 dile anlık çeviri yapabilme sınırını 30’a çıkarmaya hazırlanıyor.

12 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilen Zoomtopia etkinliği sırasında bu yeni eklemesini duyuran Zoom, görüntülü video görüşmelerinin dil engellerini ortadan kaldırmaya yardımcı olacağını savunuyor. Şirket çalışanları etkinlik sırasında bir demo gerçekleştirerek İngilizce’den Japonca’ya, Çince’den İngilizce’ye çeviri özelliğini göstermiş oldu.

Hangi 12 dili destekleyeceğini belirtmeyen Zoom, Portekizce ve Korece’nin de demo esnasında görüntüledi. AI destekli algoritmalar yardımıyla bu çeviriyi başarılı bir şekilde gerçekleştiren Zoom, makine öğrenmesi de kullanarak o dili doğru kavrayabilmeyi sağlıyor.

Zoom’un gerçek zamanlı çeviri özelliği, Haziran ayında şirketin satın aldığı Kites adlı alman girişimi sayesinde gerçekleştiriliyor. Uygulamada hali hazırda yer alan 18 dil, uygulama içerisinden aktif hale getirilip kullanılabiliyor. Alt yazı şekilde belirtilen bu çeviriler için Zoom’un farklı bir fikri daha bulunuyor.

İşitme engelli kişilerin de konuşabilmesini sağlamak amacıyla Zoom, alt yazının seslendirilme durumunu da değerlendirdiği söyleniyor. Bugüne kadar anlık çeviri konusunda herhangi bir ücret talep etmeyen Zoom’un buradan maddi gelir elde etmesi beklentiler arasında.

Önümüzdeki yılın başlarından itibaren şirletin, bu 12 dil için otomatik transkripsiyon ve çanlı çeviriyi test edeceği söyleniyor. Şirket ayrıca el hareketlerini algılamak ve bir Zoom oturumu sırasında bu tepkileri emojilere dönüştürecek bir teknoloji üzerinde de çalışıyor.

Bu teknolojinin iPad’in Ana Sahne özelliğini desteklemesi ve hatta Zoom’un tüm cihazlar için Ana Sahne özelliğine benzeyen bir özelliği de hayata geçirmesi bekleniyor. Bu özelliklerin kullanıcılara sunulup sunulmayacağı için ise sadece beklemek gerekiyor.

Güncel İçerikler