Zoom, toplantılar için özelleştirilmiş Beyaz Tahta özelliğini duyurdu

Zoom, pandemi sonrası çalışma hayatındaki evrimi hızlandıracak, çalışanları yeni döneme uyum sağlama konusunda güçlendirecek ve iş birliğini kolaylaştırarak hibrit çalışmaya geçişi olabildiğince sorunsuz hale getirecek yeniliklerini sundu.

2021 yılında şirketler, bir yandan uzaktan çalışan profesyonellerin bağlanmasını kolaylaştırmak ve üretkenliğe katkı sağlamak diğer yandan ofise güvenli bir şekilde dönüşü organize etmek için çalışırken ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldılar.

Zoom, yıl boyunca bu zorluklar karşısında kullanıcılarının yeni çalışma ortamlarında başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları çözümler ve özellikler ile onların yanında oldu.

Zoom, geçtiğimiz yılın son döneminde tanıttığı ve kısa süre önce sunduğu yeniliklerle iş akışlarını birbirine bağlayarak ve düzenleyerek süreçleri basitleştirirken daha verimli, iş birliğine dayalı ve ilgi çekici bir kullanıcı deneyimi oluşturmayı hedefliyor. Şimdi bu heyecan verici yeniliklere göz atalım.

Zoom’un yenilikleri

  • Huddle View

Huddle View, sanal olarak çalışırken ekiplere bağlantıda olma hissi vermek için potansiyel olarak görsel bir kanal düzeni sağlayan bir özellik. Bu sayede, kanal üyeleri kendilerine özel benzersiz bir sanal arka plan seçebiliyor, sohbet edebiliyor, kanalda kimlerin olduğunu kolayca görebiliyor ve meşgul veya müsait olup olmadıklarını hızlı bir şekilde belirleyerek ekipleri bir araya getirebiliyor.

  • Zoom Events Sahne Arkası

Canlı yayın öncesinde konuşmacılara, panelistlere ve prodüksiyon ekibine, aralarında konuşabilecekleri, etkinliği izleyebilecekleri veya kaynaşabilecekleri bir alan sağlayan Zoom’un yeni sahne arkası özelliği yeşil odayı sanal ortama taşıyor.

  • Zoom Beyaz Tahta (Yeni)

Tamamen yenilemiş Zoom Beyaz Tahta, ofisten ya da uzaktan çalışan katılımcıların dijital beyaz tahta üzerinde gerçek zamanlı olarak, herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda toplantı kurgulamadan bir araya gelmelerine imkan sağlıyor. Bu yeni özellik, dizüstü bilgisayarda, konferans odasında, mobil cihazda veya Zoom for Home cihazında kısaca Zoom Meetings’in çalıştığı her yerde kullanılabiliyor.

  • Zoom Widget

Ekiplerle bağlantı kurmak ve iş akışlarını düzene koymak için geliştirilen Zoom Widget, toplantılardaki kişilerin zamanı ve beklentileri yönetmelerine ve takım arkadaşlarını haberdar etmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca kullanıcıların toplantıda kimlerin olduğunu görmelerine ve geç kalıyorlarsa Zoom Chat’i kullanarak toplantı sahibini bilgilendirmelerine olanak tanıyor.

  • Mobil ve Web Seminerleri için Zoom Apps

2021’in başlarında Zoom Masaüstü toplantı deneyimine eklenen Zoom Apps, şimdi mobil ve web seminerlere de geldi. Bu sayede çalışırken kullandığınız favori uygulamalarınızı mobil cihazınızda gerçekleştirdiğiniz toplantılarda veya web seminerlerinde kullanabiliyorsunuz. Bu yenilik, oyunlar ve diğer uygulamalar ile etkileşim için size daha fazla fırsat getiriyor. Zoom ayrıca, hem siz hem de katılımcılarınız için özelleştirilmiş “Sürükleyici Görünümler” oluşturmanıza olanak tanıyan “Sürükleyici Uygulamaları” kullanıma sunuyor.

  • Video Katılım Merkezi

Zoom Video Katılım Merkezi ile kurumlar, yapılandırılmış ve kapsamlı bir sanal ortamda, uzmanlarını kendi müşterileri ile video üzerinde bir araya getirerek güven odaklı etkileşimler geliştirebilecekleri ilgi çekici deneyimler oluşturabiliyorlar. Bu çözüm ile Zoom, kurumlara bulut öncelikli ölçeklenebilirliği ve güvenilir video mimarisini sunuyor.

  • Gelişmiş çeviri ve deşifre

Zoom toplantıları, gerçek zamanlı ve otomatik çeviri hizmetinin yanı sıra canlı deşifre yeteneği ile daha kapsayıcı hale geliyor. Ayrıca platformun çeviri yeteneği birden fazla dil desteği ile daha da gelişmiş durumda.

  • Zoom Jumpstart

Zoom Geliştiriciler Platformu aracılığıyla inovasyonu teşvik etme ve etkinleştirme konusundaki misyonunun bir parçası olarak, geliştiricilerin daha hızlı hareket etmesine yardımcı olan yeni bir uygulama oluşturma aracı Jumpstart’ı pazara sunuyor. Bu yetenekli araç, temel yapılandırmaları, önceden tasarlanmış bazı özellikleri, markalaşma için bazı girdileri ve platform seçeneklerini belirledikten sonra Video SDK işlevselliğini sorunsuz bir şekilde mevcut uygulamaya getiren bir kod üretiyor.

Güncel İçerikler