Take-Two Interactive, Zynga’yı 12.7 milyar dolar karşılığında satın alıyor

Take-Two Interactive, mobil oyun dünyasının önemli isimlerinden Zynga'yı 12.7 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Bugün, oyun sektörü için oldukça önemli bir satın alma gerçekleşti. Take-Two Interactive, mobil oyun konusunda lider isimlerden Zynga‘yı 12.7 milyar dolar karşılığında satın almak için kesin anlaşmaya vardığını açıkladı. Take-Two’nun açıklamasına göre işlemin detaylarını tartışmak için yapılan konferans görüşmesi bu sabah gerçekleşti.

Take-Two Interactive tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Zynga için hisse başına toplam 9.861 dolar ödeme yapacak. 12.7 milyar dolarlık işlemin büyük bir kısmı Take-Two Interactive hisseleri ile gerçekleştirilecek. Kalan kısmı ise nakit olarak ödenecek. Düzenleyici onaylara tabi olarak işlemin 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

1993 yılında kurulan ve Grand Theft Auto, Red Dead Redemption ve NBA 2K gibi oyunların arkasındaki şirket olan Take-Two, Zynga ile birlikte mobil oyun dünyasında önemli bir adım atıyor. Halihazırda birçok mobil oyun içeriğine sahip olan Take-Two Interactive, bu satın alma ile birlikte bu sektördeki konumunu güçlendirmek istiyor. CSR Racing, Farmville ve Empires & Puzzles gibi oyunlarla tanınan Zynga, mobil ve yeni nesil platformlardaki uzmanlığını Take-Two’nun yeteneği ile birleştirecek.

Take-Two Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Strauss Zelnick, “Bu stratejik kombinasyon, zengin bir yenilik ve yaratıcılık geçmişine sahip, pazar lideri, çeşitlendirilmiş bir mobil yayıncılık platformuyla, sınıfının en iyisi konsol ve PC serilerimizi bir araya getiriyor” dedi.

Zynga’nın ülkemizde gerçekleştirdiği stratejik satın almaları da sizlere aktarmıştık. Haziran 2020‘de Zynga, Peak Games‘i 1.8 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya varmıştı. Şirket, en son Kasım 2021‘de Türk mobil oyun şirketi Zerosum‘u satın almasıyla ülkemizde gündeme gelmişti.

Güncel İçerikler