Zynga CEO’su Frank Gibeau, yerli oyun şirketi Peak’i 1.8 milyar dolara satın aldıklarını duyurdu

ABD’li oyun şirketi Zynga CEO’su Frank Gibeau, Türk oyun şirketi Peak‘i 1.8 milyar dolara satın aldıklarını bugün resmi olarak duyurdu.

Zynga’nın bugün açıklanması beklenen anlaşmanın 900 milyon dolar nakit ve Zynga hisse senedinde 900 milyon dolar olduğunu söyledi. Bu satın almanın üçüncü çeyrekte tamamlanması planlanıyor.

Peak anlaşması ile Zynga’ya Toon Blast ve Toy Blast adlı popüler bulmaca oyunları devredilmiş oldu. Şirket, satın alma işlerinin yüksek olduğu bir zamanda, birkaç canlı eğlence seçeneği ile evde kalan tüketiciler tarafından da ciddi anlamda destekleniyor. Zynga’nın hisseleri bu yıl yaklaşık yüzde 50 artışla Cuma günü 9,15 dolardan kapandı.

Zynga, Peak’in sahiplerine, son 30 işlem günü boyunca hacim ağırlıklı ortalama kapanışla 7.92 dolar fiyatla 114 milyon hisse ödeyecek.

Bu satın alma ile, büyümesini sürdürecek Zynga’nın oyunlarını günlük oynayan ortalama kullanıcı sayısında yüzde 60’tan fazla artış bekleniyor.

Gibeau, “Zynga’nın şu anda nerede konumlandığını düşünüyorsanız, bunun bizim için dönüşümsel bir anlaşma olduğunu düşünebilirsiniz edebilirsiniz” dedi.Ayrıca Peak’in yılın ikinci yarısında Zynga’nın gelirlerine yaklaşık 300 milyon dolar ekleyebileceğini de sözlerine ekledi. Zynga yönetimi ilk kez 2017 yılında Peak’in kurucu ortağı ve CEO’su Sidar Şahin ile tanışmıştı. Gibeau, geçen yılın sonunda San Francisco ve İstanbul’daki genel merkezleri arasında birkaç kez gidip gelmesi ile görüşmelerin ortaya çıkması, bu büyük anlaşmanın tartışmalarını da başlatmıştı. Pandemi, Mart ayında ABD’yi vurduğunda, her iki şirket de müzakereleri sürdürmeye karar verdi.

2010 yılında İstanbul’da kurulan Peak, risk sermayesi şirketleri Endeavor Catalyst, Earlybird Venture Capital ve Hummingbird Ventures tarafından da yatırım almıştı.

Güncel İçerikler