TV ve radyo reklamlarının dijitaldeki etkilerini ölçen Medialyzer, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yapay zeka destekli görüntü tanıma teknolojisi ile TV ve radyo reklamlarının takibini, ölçümünü ve iyileştirilmesini sağlayan Medialyzer, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Türkiye’de rakibi bulunmayan ve sunmuş olduğu yapay zeka destekli görüntü tanıma teknolojisi ile TV ve radyo reklamlarının anlık olarak takibini ve online mecralarda yarattığı etkinin ölçümlenmesini sağlayan yerli girişim Medialyzer, liderliğini TechOne VC ve twozero Ventures‘in yaptığı turda; Kültepe Yatırım, Ünal Cem Sungur ve Behiç Pektaş’ın da dahil olduğu turda 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Kısa sürede Türkiye’de Türkiye İş Bankası, Modanisa, Vodafone, E-bebek, Avansas gibi büyük reklam verenlerle çalışmaya başlayan Medialyzer, yeni yatırım turu ile bu başarısını global pazarda da sürdürmeyi planlıyor.

“TV ve radyo reklamlarının dijitaldeki etkilerini ölçüyor”

TV reklamlarının etkinliğinin ölçülememesi ve gerçek zamanlı raporlanamaması problemlerinden yola çıkarak geliştirdiği makine öğrenmesi ve görüntü tanıma teknolojileri ile geleneksel medyaya yenilikçi bir bakış açısı getirerek reklam verenlerin kampanyalarından maksimum verim almalarını sağlıyor. TV Attribution ürünü ile TV ve radyo reklamlarının, dijital pazarlama süreçlerinde olduğu gibi veri odaklı yönetilmesini ve yatırım geri dönüşlerinin artırılmasına olanak veriyor. TV Tracking ürünü ile de tüm reklamların gerçek zamanlı olarak takip edilmesini sağlarken TV ile dijital medyayı senkronize ediyor ve markanın rakip TV reklamlarını kendi avantajına kullanmasını sağlıyor.

“Yeni ürünler ile global pazarda ölçeklenmeyi hedefliyor. ”

İlk yatırım turu sonrasında yazılım geliştirme süreçlerine odaklanan Medialyzer, Google Analytics, Adjust, Appsflyer gibi entegrasyonların yanında, kendi geliştirdiği ölçümleme teknolojisi ile birlikte TV reklamlarından dijital platformlara gelen kullanıcıların takibini yaparak TV yatırımlarının uzun vadeli etkinliğini ölçebilir hale gelmiştir. Bu yatırım turu ile birlikte İspanya ve Doğu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere global pazara açılmayı amaçlayan Medialyzer, Video on Demand platformlarındaki reklamların ölçümünü yapacak Videolyzer ve TV aracılığıyla gelen kitleyi dijital medyada tekrar hedeflenebilir hale getirecek olan TV Remarketing ürünlüriyle yeni teknolojiler üretmeyi hedeflemektedir.

“Global pazarlarda başarılarımızı sürdürmek istiyoruz.”

Medialyzer’ın kurucu ortaklarından Mustafa Güllü, “Kuruluşumuzdan itibaren sadece 18 ay içerisinde ülkemizin en önde gelen markalarının güvenini kazanarak aylık 50 milyon TL’lik medya bütçesinin daha efektif bir şekilde yönetilmesini sağlar hale geldik. Medya alanının dönüşümüne hız kazandıracak yeni teknolojilerle birlikte global pazarlarda başarılarımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.

Güncel İçerikler