Intel’in Alder Lake serisi işlemcileri ile Apple M1 Max çipinin önüne geçtiği söyleniyor

Intel, CES 2022'ye katılarak 12. nesil Alder Lake serisini güncelledi. Bu güncelleme ile işlemcinin M1 Max'i geride bıraktığı söyleniyor.

Dünyanın lider işlemci üreticilerinden Intel, tüm çalışmalarına hızla devam ediyor. CES 2022 sahnesinde yerini alan Intel, “en hızlı dizüstü bilgisayar işlemcisi” olduğunu iddia ettiği ve yeni bir mimari içeren 12. nesil Alder Lake serisini duyurdu. Şirket, bu işlemcisini geliştirirken Intel Core i9-12900HK işlemcisindeki tasarım ilhamı ile hareket etmiş.

2021 yılının sonlarına doğru tanıtılan ilk 12. nesil Alder Lake işlemcileri, şirketin son yıllardaki en büyük başarılarından biri olmuştu. Üretkenlik ve oyun performansı açısından Ryzen 9 5950X gibi işlemciler ile yarışan bu çip, mimari olarak değişerek daha da güçlü bir şekilde karşımıza çıkıyor.

ARM tasarımlarının benzerliğini koruyan bu yeni 12. nesil Alder Lake işlemciler, aynı zamanda yüksek performans ve verimlilik çekirdekleri de içeriyor. 5.0 GHz arttırılmış hız sayesinde hem oyun hem de üretkenlik alanında öne çıkan yeni işlemciler, en iyi dizüstü bilgisayar işlemcisi olarak nitelendirilen Apple M1 Max’i ve AMD Ryzen 5900HX’i geride bıraktığı söyleniyor.

Bir önceki sürümüne göre yeni işlemcinin performansına bakıldığında, oyun performansının %28 arttığı gözlemleniyor. Üretkenlik alanındaki testlerde ise Premiere Pro kullanılıyor ve PugetBench testi yapılıyor. Test sonuçlarının performansı M1 Max ile karşılaştırıldığında %44 daha verimliği çalıştığı söyleniyor. Şirket, Autodesk kıyaslamalarında ise önemli gelişmeler elde ettiklerini belirtiyor.

Apple, M1 çipi ile performans ve verimlilik odaklı olduğunu belirtirken kullanıcılara oldukça uzun süreli pil de sağlıyor. Intel’in açıkladığı bu veriler arasında maalesef ki pil hakkında herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Yapılan tüm test ve değerlendirmelerin Intel tarafından yapıldığını belirtmek gerekiyor. Gerçek ve doğru testlerin işlemcinin piyasaya çıkması ile test edilebileceğini hatırlatmak gerekiyor. Bu yeni serinin ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında herhangi bir bilgi ise paylaşılmadı.

Güncel İçerikler