Intel, 5,4 milyar dolar ödeyerek Tower Semiconductor’u satın alıyor

Küresel çip üretimindeki konumunu güçlendirmek için faaliyetlerde bulunan Intel, İsrail merkezli Tower Semiconductor'ı 5,4 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşma imzaladı.

Intel, hisse başına 53 dolar üzerinden İsrail merkezli Tower Semiconductor‘ı satın almak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Nakit olarak gerçekleştirilecek satın alma işlemi için Intel, toplamda 5,4 milyar dolar ödeyecek.

Tower Semiconductor, Intel’in endüstride oluşan küresel talebi karşılaması için üretim kapasitesini, küresel konumunu ve teknoloji portföyünü geliştirmesine yardımcı olacak. Bunun yanı sıra, bu satın alma Intel’in IDM 2.0 stratejisini önemli ölçüde ileriye taşıyacak.

Intel’in CEO’su Pat Gelsinger satın almayla ilgili şu sözleri söyledi: “Tower’ın özel teknoloji portföyü, coğrafi erişimi, derin müşteri ilişkileri, Intel’in hizmetlerini genişletmesine yardımcı olacak ve küresel olarak büyük bir sağlayıcı olma hedefimizi ilerletecek.

Intel Foundry Services, artan küresel talebi karşılamak amacıyla, ilk olarak Mart 2021’de Intel CEO’su Pat Gelsinger tarafından duyurulmuştu. Bu servis Intel’deki sorunları düzeltme ve şirketi yarı iletken üretiminde büyük bir güç olarak yeniden kurma girişimi olarak başlatıldı. IFS, kısa süre içinde birkaç büyük ortaklık haberi duyurdu. Intel yaklaşmakta olan 20A sürecini kullanarak Qualcomm için çipler oluşturmaya başlayacak.

Tower Semiconductor anlaşması, Intel’in IFS’nin tekliflerini yeni ve daha özel ürünlerle daha da genişletmesine olanak tanıyacak. Bu da nihayetinde bu iki şirketin, ilerideki şirketlere daha kapsamlı bir yarı iletken üretimi çözümü sunmasına olanak tanıyacak.

Tower, mobil, otomotiv ve enerji gibi yüksek büyüme gösteren pazarlara hizmet veriyor. Şirket, ABD ve Asya’daki tesisleriyle birlikte coğrafi olarak tamamlayıcı bir görev görmekte ve IDM’lerin yanı sıra önemli şirketlere hizmet vermekte.

Güncel İçerikler