BDDK, 2022 yılında şubesiz ve tamamen dijital bankaların hizmet verebileceğini duyurdu

BDDK, şubesiz bankacılık modelini hayata geçirebilmek için adım attı. 2022 yılı itibari ile dijital bankalar hizmet verebilecek.

Bankacılık sektöründe gelişen pek çok teknoloji ve hizmetin yanında şirketler, şubeleri içinde yeni geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Bu sektöre baktığımızda fiziksel şubeler, gelecek dönemler için pek de verimli olacak gibi durmuyor. Her şeyi mobil ve online işlemler ile halledeceğimiz bir banka modeli, hem zamandan hem de gün içindeki yoğunluk temposunda bile işlerimizi halledebilmemizi sağlayacak gibi duruyor.

Şu anda bile çoğu işimizi mobil cihazlarımızdan halledebilsek de, bankalar bazı durumlarda şubelere çağırmak durumunda kalabiliyor. Bankaların da bu durum pek hoşlarına gitmiyor çünkü müşterilerine hizmet verebilmek için COVID-19 pandemisinde bile iş yerlerinde olmaları gerekiyor. Bu bağlamda dijital dönüşüme katkı sağlayacak bir açıklama yapan BDDK, yakında “fiziksel banka şubesi” kavramının hayatımızdan çıkabileceğini belirtiyor.

“Dijital Bankalar ve Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Basın Açıklaması” başlıklı bir bildiri ile açıklama yapan kurum şu sözleri söylüyor: “Yalnızca dijital ortamda çalışan ve “neo-bank” olarak da adlandırılan şubesiz bankacılık modelinin altyapısının kurulmasına yönelik önemli bir adım atılmıştır.”

Yapılan açıklamaya göre karar 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. BDDK’ya göre bu karar ile bankacılık hizmetlerine erişim oldukça kolaylaşacak ve finansal kapsayıcılık artacak. Bir bankanın tamamen dijital olabilmesinde ise pek çok şart yer alıyor. Bu şartlar arasında banka sermayesinin 1 Milyar TL’nin üzerinde olması gerektiği önemli bir vurgu ile belirtiliyor.

Yapılan basın açıklamasını detaylı okumak için buraya tıklayın.

Güncel İçerikler