Elektronik ürünlerde kredi kartına taksit sayısı arttırıldı

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK), kredi kartıyla taksitli alışveriş ile ilgili önemli bir düzenlemeye gitti. BDDK tarafından yapılan yeni düzenleme, birçok üründeki taksit sayısını arttırarak taksit sınırlamalarını genişletiyor.

BDDK’nın 12 Haziran tarihinde verdiği kararla birlikte en dikkat çeken taksit artışı elektronik alımlarında yaşandı. Elektronik ürün alımlarındaki 3 aylık taksit sınırı 6 ay olarak güncellendi. Fiyatı 3500 TL’ye kadar olan televizyonlarda ise 9 aylık taksit sınırı 12 ay taksite çıkarıldı. Vergi ödemelerindeki 9 aylık taksit sınırı 12 aya, hava yolları ve konaklama ile ilgili yurtiçine yönelik harcamalarda 12 ay olan taksit sınırı 18 aya, mobilya alımlarındaki 12 aylık taksit limiti de 18 aya yükseltildi. Ayrıca kurumsal kredi kartlarının 12 aylık taksit sınırı da 18 ay olarak belirlendi.

Asgari ödeme oranı %30 olarak belirlendi

Daha önce limiti 15 bin TL’ye kadar olan kredi kartlarında asgari ödeme tutarı, dönem borcunun %30’u olarak belirleniyordu ancak kart limiti yükseldikçe asgari ödeme tutarının oranı yükseliyordu. BDDK’nın yeni düzenlemesiyle birlikte kart limiti fark etmeksizin, kredi kartı kullanıcıları kredi kartı borcunun %30’unu asgari ödeme tutarı olarak ödeyecek. Ancak bu oran, yeni kredi kartlarında %40 olacak. Kredi kartları alındıktan 1 yıl sonra asgari ödeme oranı %30’a düşecek.

Güncel İçerikler