2021’de beş kat büyüyen içerik pazarlaması girişimi OppZone, 2022 planlarını paylaştı

Geçtiğimiz haftalarda yatırım aldığını duyurduğumuz yerli içerik pazarlaması girişimi OppZone, bizimle verilerini paylaştı.

Markalara outsource ekip kurarak A’dan Z’ye içerik yönetimi sağlayan OppZone, 2021 yılını büyük başarılarla tamamladı. 2021’de ajanstan startupa dönüşen OppZone, yılın yarısında operasyonel işlerini yüzde 80 otomasyonlaştırarak ölçeklenme zeminini hazırladı. Bu değişim, OppZone’a tohum öncesi yatırımını almayı ve hızlı bir büyümeyi getirdi.

2021 yılında OppZone’da neler oldu?

24 yaşındaki genç girişimci Odin Enes ÖZLEN’in üniversiteyi bırakarak kurduğu OppZone, 2021 yılında aylık ciro bazında 5 kat büyüme gerçekleştirdi. Bu büyümeyle beraber müşteri sayısını 3 kat arttıran OppZone, ekipte de büyümeye giderek yarı zamanlı ve freelancerlarla beraber 20 kişilik bir ekibe ulaştı. Müşterilerine 12 ay gibi uzun sürelerle hizmet veren OppZone’un düzenli hizmet verdiği marka sayısı yıl sonunda 20’yi aşarken üretilen toplam blog sayısı da 800’ü geçti.

OppZone markaların dijital alanlardaki tüm içeriklerini yönetecek

2021’de markalara blog ve web page metinleri alanında hizmet veren OppZone, 2022’nin ilk çeyreğinde e-kitap, sosyal medya, case study ve Linkedln içeriklerinde de destek olmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda 2022 yılı için ana hedeflerini, markalarının dijitaldeki tüm içeriklerinde çözüm sağlayıcı olmak üzere geliştiriyor. Markalar için outsource blog hizmet kalitesinin üst seviyesini yeniden belirleyen OppZone, markalara sağladığı bu deneyim ve güven sayesinde 2022’de vereceği hizmetleri için şimdiden anlaşmalar yapmaya başladı.

OppZone globale ilk adımını atıyor

Kurulduğu andan itibaren ana odağı Türkiye olan OppZone, 2022’de Türkiye hizmetleri devam ederken yurt dışında da aktif rol oynamaya başlayacak. Hali hazırda globalde faaliyet gösteren Türk markalarına hizmet veren OppZone, 2022 itibariyle yerli olmayan girişimlere de hizmet vermeye başlayacak. Hedef pazar olarak Avrupa’yı belirleyen OppZone, bu doğrultuda öncelikle İngiltere’de faaliyetlerine başlayacak.

Yatırım haberinin girişime etkisi

OppZone olarak bize gösterilen ilgiye vesile olan tüm medya sektörüne teşekkürlerimizi sunarız. Yatırım haberlerinin yayınlanmasıyla beraber tahminlerimizin çok üzerine talep aldık ve bir noktada eforumuzun yetmediği noktaya ulaştık. Bu talep sayesinde de yatırım haberi çıktıktan sonra, yani sadece son 2 ayda, ciro bazında 2 kat büyüdük. Bu başarımızın henüz yolun başında olan tüm girişimcilere ilham olmasını umuyor, 2022’nin bu işe bizim gibi gönül vermiş tüm girişimlere başarılarla dolu bir yıl olmasını diliyoruz.

egirişim’e özel açıklamada bulunan OppZone’un kurucusu Odin Enes ÖZLEN, yatırım haberinden sonra web sitelerine en çok trafik getiren medya kaynağın egirişim olduğunu belirtti. Ayrıca, yaptığımız özel röportajdan sonra da birçok lead aldıklarını belirtirken, şu an çalıştıkları bazı müşterilerinin de direkt bu videoyu izleyip geldiklerini mutlulukla iletti.

Güncel İçerikler