Dünyadaki ilk SMS, 150.000 dolara NFT olarak satıldı

Vodafone, tarihin ilk SMS'ini 150.000 dolara NFT olarak satışa sundu. Satıştan gelecek para, Birleşmiş Milletler Mülteci ajansına bağışlanacak.

Gün geçtikçe haberlerini daha sık duyduğumuz dijital varlık piyasası tüm hızıyla büyümeye devam ediyor. Her gün farklı dijital varlıklar satışa çıkarılarak bazen kişisel ihtiyaçlara bazen ise hayır kuruluşlarına cevap buluyor. Dünyanın ilk SMS’i olarak bilinen “Merry Christmas” mesajı da yakın zamanda satılarak bir kuruluşa bağışlanacak.

Vodafone tarafından NFT’ye dönüştürülen tarihin ilk SMS mesajı, Paris müzayede evinde neredeyse 150.000 dolara satıldı. Satış işlemi Ether kripto para birimi üzerinden gerçekleştirildi. Satıştan gelen gelirler, yardıma muhtaç insanları desteklemek için Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı‘na bağışlayacak.

Bu SMS; İngiliz programcı Neil Papworth tarafından 3 Aralık 1992’de Vodafone’nun İngiltere direktörü Richard Jarvis’e gönderilen tarihteki ilk SMS olma özelliği taşıyor. Şirketin Noel etkinliği sırasında Orbitel 901 cep telefonuna gelen ilk mesaj için Papworth şu sözleri söylüyor:

“Çocuklarıma ilk mesajı benim gönderdiğimi daha yeni söyledim. Geriye dönüp baktığımda, gönderdiğim Noel mesajının mobil tarihte çok önemli bir an olduğunu daha net görüyorum.”

Paris müzayede evi, NFT’nin SMS’i ileten orijinal iletişim protokolünün bir kopyasının da bulunduğunu belirtiyor. Bu kopya, satın alan kişi için oluşturulacak üç boyutlu bir tablo için kullanılacak.

NFT dünyasındaki hareketlilik bu kadar hızlı ilerlerse yakın zamanlarda yeniden tarihi bir an NFT ile satıldı. Wikipedia kurucu ortağı Jimmy Wales, Wikipedia sitesinde yapılan ilk düzenlemeyi 750.000 dolara NFT olarak sattı. Bu satın almanın da bir hayır kuruluşu için gerçekleştiğini belirtelim.

Güncel İçerikler