Apple, artan vaka sayıları sebebiyle ABD ve Kanada’da 8 fiziksel mağazasını kapatma kararı aldı

Geçtiğimiz haftalarda ofise dönüş tarihinin belirsiz bir süre ertelendiğini açıklayan Apple, artan vakalar sebebiyle ABD ve Kanada'da yer alan 8 perakende mağazasını geçici olarak kapatma kararı aldı.

Bloomberg‘in haberine göre Apple, tüm dünyada etkisi devam eden Covid-19 pandemisi sebebiyle 8 fiziksel perakende mağazasını kapatma kararı aldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok sektörü etkileyen Covid-19 salgını Apple’ın da gündeminde kalmaya devam ediyor. Aktarılan bilgilere göre Apple çalışanları, alınan tüm önlemler ve aşılara rağmen etkisini sürdüren salgından etkilenmiş gözüküyor. Bloomberg, çalışanlarının yaklaşık %10’unun Covid-19 pozitif test sonucu almaları durumunda Apple’ın o fiziksel mağazayı kapattığını belirtiyor.

Açıklanan bilgilere göre Apple, ABD ve Kanada’daki 8 mağazasını geçici olarak kapatma kararı aldı. Geçici olarak kapatılan mağazalar: Miami’deki Dadeland, Palm Beach’teki Gardens Alışveriş Merkezi, Atlanta’daki Lenox Meydanı, Houston’daki Highland Village Alışveriş Merkezi, Atlanta’daki Cumberland Alışveriş Merkezi, Ohio’daki Summit Alışveriş Merkezi, New Hampshire’daki Pheasant Lane Alışveriş Merkezi ve Montreal’deki Sainte-Catherine caddesindeki Apple mağazaları salı gününden itibaren kapalı. Mağazaların yeniden açılış tarihi henüz bilinmiyor.

Bu ayın başlarında şirket, Hawaii, Maryland, Ohio, Ottawa ve Teksas’taki mağazalarını kapatma kararı almış, ancak mağazalar birkaç gün içinde yeniden açılmıştı. Fakat, Apple’ın Miami’deki perakende satış noktalarından birinin hala kapalı olduğunu eklemek gerek.

Şirket, konuyla ilgili Bloomberg’e yaptığı açıklamada, düzenli olarak mağaza koşullarını takip ettiklerini ve sağlık önlemlerini müşterilerin ve çalışanların refahını sağlamak için ayarlamaya çalıştıklarını söyledi. Çalışanlarına düzenli Covid-19 testi yapan Apple, kapsamlı sağlık kontrolleri, maske önlemleri, dezenfekte işlemleri ve ücretli hastalık izni gibi birçok olanak sunuyor.

Teknoloji devi Apple, bu ay yaptığı bir diğer açıklamada ise, Apple ofislerinin açılışını bir süre daha ertelediğini duyurmuştu. 1 Şubat’ta hibrit modelde şirket ofislerine dönmeyi planlayan Apple, bu planın belirsiz bir süre ertelendiğini bildirmişti. Ayrıca Apple, her çalışanının bir süre daha evden çalışmasını sağlamak için 1.000 dolar ikramiye alacağını söylemişti.

Güncel İçerikler