Apple, her çalışanına 1000 dolar ikramiye vererek Apple ofislerinin açılışını yeniden erteledi

Apple CEO'su Tim Cook, tüm çalışanlarına 1000 dolar ikramiye vererek ofise dönüş tarihinin süresiz olarak ertelendiğini bir mail yardımıyla söylediği iddia ediliyor.

Teknoloji devi Apple, yeni ürün ve hizmetlerini paylaşmaya devam ediyor. Uzun bir süredir Covid-19 pandemisi nedeniyle evden çalışan Apple, çalışmalarına neredeyse hiç ara vermeden ürünlerini zamanında kullanıcılar ile buluşturabiliyor. Şirket içinde ofise gidilmesi gerektiğini düşünen kişiler olsa da evden çalışma modelini beğenen kişiler de yer alıyor. Bu nedenle geçtiğimiz aylarda Apple, ofise dönüş tarihini ertelemiş ve 2022 başında yeni tarihin açıklanacağını söylemişti.

Apple ofislere dönüş süresiz olarak ertelendi

1 Şubat itibari ile hibrit modele geçiş yapan Apple, normal ofis düzenine geçiş için tarihi bir kez daha erteledi. Bloomberg’den Mark Gurman ve NBC News’den Zoë Schiffer‘e göre Apple çalışanlarının ofise dönmesi için gereken tarih süresiz olarak ertelendi.

Tim Cook tarafından atılan bir e-posta ile ortaya çıkan haberde ilgi çeken bir detay da yer alıyor. Tim Cook, mailde işe dönüş tarihinin henüz belirlenmediğini belirtirken, evden çalışma ihtiyaçları için kullanabileceğiniz 1000 dolar ikramiyenin de Apple çalışanlarına sunulacağı söyleniyor. Mark Gurman tarafından belirtilen bu bilgi de, yine Tim Cook’un mailinde yer aldığı belirtiliyor.

Ofise geri dönüşün nedeni olarak ise artan Covid-19 vakaları ve yeni ortaya çıkan Omicron varyantı olarak gösteriliyor. Ek olarak Apple, artan vakalar nedeniyle bu hafta 3 Apple mağazasını kapatmıştı. Ayrıca 14 Aralık itibariyle de tüm mağazalarda maske zorunluluğu yeniden getirilmişti.

Geçmişte Tim Cook’un ofise dönün ısrarları nedeniyle pek çok Apple çalışanı istifa etmiş, Apple’da bir önlem olarak tüm çalışanlarını bir Slack grubunda toplamıştı. Tim Cook’un son mailinden sonra böyle bir ısrarının kalmadığını anlamak mümkün.

Güncel İçerikler