NVIDIA, yeni giriş seviyesi ekran kartlarını duyurdu

NIVIDA, uygun fiyatlı yeni ekran kartlarını duyurdu. 3 farklı model ile kullanıcıları karşılayan şirket, bu kartların oyun ve içerik üretme odaklı olduğunu belirtiyor.

Kaliforniya merkezli bir teknoloji şirketi olan NVIDIA, oyunculara yönelik yeni grafik işlemcilerini tanıtmaya devam ediyor. Bir duyuru sayesinde yeni ekran kartlarını paylaşan şirket, 3 farklı model ile kullanıcıların karşısına çıkıyor: GeForce RTX 2050, GeForce MX550 ve GeForce MX570.

Modeller oluşturulurken NVIDIA, bütçe dostu olmasının yanında hem oyun oynamak isteyen hemde içerik üretmek isteyen kişileri hedef kitle olarak belirlemiş. Şirketin hali hazırda yer alan en güçlü ekran kartı olan GeForce RTX 3050’nin gücünü koruyarak uygun fiyatlı bir versiyonu olarak karşımıza çıkan GeForce RTX 2050, bir üst nesli olan RTX2060’dan %7 daha hızlı olduğunu belirtelim.

2.048 CUDA çekirdeğinin yer alacağı bu ekran kartı modelinde boost hızının 1,155 MHz ile 1,477 MHz arasında olması bekleniyor. Modelin 4 GB VRAM ile paketlendiği, 64 bit belleğe sahip olduğu ve toplam 112 GB/sn bant genişliğine sahip olduğu söyleniyor. RTX 2050 modelinin RT çekirdekleri, Tensor çekirdekleri, DLSS, Nvidia Reflex, Nvidia Broadcast, Nvidia Encounter ve Nvidia Optimus gibi tüm Nvidia teknolojilerini destekleyeceği belirtiliyor.

GeForce MX550 modeli ise 2.048 CUDA çekirdeği ile bizleri karşılıyor. 2 GB VRAM‘a sahip olan model, MX450‘a göre daha iyi bir bellek hızına ve daha iyi bir performansa sahip olduğu söyleniyor.

GeForce MX570 modeli ise MX serisindeki en hızlı grafik işlemcisi olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Güç ve hız açısından en verimli CUDA çekirdekleri ile gelen MX570, yüksek bellek hızları ile dikkat çekeceğe benziyor. Ayrıca model daha hızlı oyun deneyimi, fotoğraf ve video düzenleme performansı sunması bekleniyor.

Şirket, oluşturduğu bu yeni işlemcilerinin; Adobe Lightroom ve Premiere Pro gibi fotoğraf ve video düzenleme görevlerinde çok daha verimli çalışabileceğinizi belirtiyor. Aslında RTX3000 serisi için model geliştirmeye başlayan NVIDIA’nın bir eski kategori serisi olarak görülen RTX2000 için yeni model geliştirmesi herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Dünya çapında yaşanan çip sıkıntısı yüzünden böyle bir durumun yaşanabileceği söyleniyor.

NVIDIA’nın yeni ekran kartlarını 2022 bahar aylarında satışa çıkacak dizüstü bilgisayarlar ile beraber piyasaya sürüleceğini de belirtelim.

Güncel İçerikler