TikTok, Live Studio adını verdiği Twitch benzeri yayın platformunu test etmeye başladı

TikTok, Live Studio adını verdiği ve Twitch'de olduğu gibi canlı yayınlar yapabilmenizi sağlayan programını test etmeye başladı.

Sosyal medya platformu TikTok, yeni özellik ve hizmetlerini kullanıcıları ile paylaşmaya devam ediyor. Canlı yayınlarının sıklığı ve çok fazla ilgi görmesi nedeniyle TikTok, Twitch benzeri bir platform üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. TikTok Live Studio adı verilen bu platformun birkaç gündür Windows üzerinden test edilebiliyor.

Bazı özel kişiler tarafından test edilenilen bu platform, şu an için Windows bilgisayarlarda çalışabiliyor. Bilgisayarınıza indirdikten sonra TikTok hesabınız ile giriş yapmanızı sağlayan TikTok Live Studio, platformda doğrudan canlı yayın yapabilmenizi sağlıyor. Program içerisinde yer alan bazı özellikler ise oldukça dikkat çekiyor. Sohbet özelliği ile izleyicilere hızlıca ulaşabiliyor ve mesaj gönderebiliyorsunuz.

Henüz kimler tarafından programın kullanılabildiği açıklanmasa da birkaç şanslı kullanıcının platforma erişebildiği görülüyor. Sizde şansızını denemek ve TikTok Live Studio platformunu hemen test etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Telefon üzerinden yapmak yerine bu platformu tercih etmelerinin, kullanıcılara platfromu yayın anında kullanabilmeleri olarak gösteriliyor. Ek olarak TikTok’un açıkladığı verilere göre kullanıcılar platformda video oyunları içeriği aradıkları görülüyor. Bu motivasyonla oluşturulan TikTok Live Studio, bu yönüyle Twitch ve YouTube Gaming’e rakip olacak gibi duruyor.

Henüz çok erken aşamada olan ve yeni yeni test edilebilen bu program, hali hazırda kullanılan OBS veya Streamlabs programlarından pek çok eksiği bulunduğunu belirtelim. Konu hakkında TechCrunch ile konuşan TikTok, Live Studio’nun piyasaya sürülmesinin garanti edilmediğini de belirtiyor ancak lansman gerçekleştiği taktirde rakip platformları inceleyerek programa ihtiyacı olan özellikler kazandırılacak.

Platformun bilgisayarlarda yer alması 16:9 video formatına bir geçiş yaptığı soruları da akıllarda yer aldı. Bu konuda ise TikTok tarafından hiçbir bilgi paylaşılmadı.

Güncel İçerikler