Şirketlerin veri kültürünü kolaylaştırmak amacıyla çözümler üreten yerli girişim Datapad, liderliğini 500 Istanbul‘un üstlendiği turda 1 milyon dolar yatırım aldı. Bu misyonunda dünyanın en kullanılabilir ve kolaboratif veri çözümünü oluşturmayı hedefliyor.
Datapad’in kuvveti kullanım kolaylığında, kolaboratif ve mobil tabanlı olmasında saklı.
Uygulama bu özellikler sayesinde dataya erişimi hızlandırıyor, ekipteki herkes için radikal anlamda görünürlük yaratıyor.
Özetle takımdaki herkes:
- Uygulamaya veri girişi yapabiliyor (manuel veya veri kaynaklarından),
- Sorularına bir Google araması kadar hızlı yanıt alabiliyor,
- Önemli tüm gelişmelerden push mesaj ile haberdar oluyor,
- Metrikler etrafında işbirliği yapıp yorumlaşabiliyor.
Bu problemin çıkış noktası:
Son 10 yıldır BI ve veri alanına milyarlarca dolarlık yatırım yapılıyor. Fakat bugün dünyanın en büyük firmalarının bile yalnızca yüzde 35’i veri kültürü oluşturabildiğini iddia ediyor. Datapad’in kurucusu Cem Ruso, bu sorunun mevcut araçların kompleksliğinden ve süreçlerin hep merkezi ekiplere bağımlı olması yüzünden kaynaklandığını söylüyor.
Mevcut araçlar yönetim ekibi ve data uzmanlarına süper güçler kazandırırken küçük ekipler en basit sorulara cevap getirmekte bile zorlanıyor ve karanlıkta kalıyorlar.
Bugün Datapad ile “dünün cirosu neydi?”, “bu ay kaç abone kazandık?” gibi en basit sorulara cevap vermek bile dakikalar alıyor.