Twitter, iş odaklı mesajlaşma platformu Quill’i satın aldı

Twitter, Slack rakibi iş odaklı mesajlaşma uygulaması Quill'i satın aldı. Şirket, bu platformu mesajlaşma konusundaki geliştirmeleri için kullanacak.

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcılarına yeni deneyimler sunmaya devam ediyor. Bu deneyimlere yeni bir tanesini daha ekleyecek olan Twitter, beklenmeyen bir hamle yaparak Slack rakibi olan iş odaklı mesajlaşma uygulaması Quill’i satın aldığını duyurdu. Slack için önemli bir rakip olan Quill’in Twitter ile nasıl bir ortak paydada buluşacağı merak ediliyor.

Geçtiğimiz hafta Twitter CEO’luğundan ayrılan Jack Dorsey, yerine Parag Agrawal’ı geçirmişti. Bu değişimin hemen ardından bir başka şirketi satın alması ile dikkat çekti. Şirket tarafından yapılan açıklamada Twitter’ın sadece Quill platformunu satın aldığı ve Quill’in mesajlaşma başarısını Twitter’a yansıtacaklarını belirtiyordu.

Anlaşma detayları konusunda ise hem Twitter hem de Quill tarafı sessizliğini koruyor. Buna ek olarak Quill tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer veriliyor:

“Twitter ile birlikte, çevrimiçi iletişimi herkes için daha etkili hale getirirecek orijinal hedefimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

Anlaşmanın bir parçası olarak Quill platformunun şu an için hizmetlerine ara vermesi isteniyor. Bu nedenle kullanıcılara 11 Aralık gününe kadar mesajları dışa aktarma şansı tanınıyor. 11 Aralık sonrasında ise servis tamamen kapanacak ve sunuculardaki tüm veriler de silinecek.

Bu dışa aktarım işleminin sadece genel kanallardaki mesajları kapsıyor. Yani özel yapılan mesajlar, hiçbir şekilde dışa aktarıma sahil olamayacak. Ek olarak aktif olarak ücret öden kullanıcıların platformdan silinmesi ve para iadeleri içinde izin verişmiş durumda.

Mesajları dışa aktarmak isteyen ekip liderlerinin ise şu adımları takip etmesi yeterli oluyor:

  1. Ayarlara gidin,
  2. Dışa aktarmak istediğiniz ekibi seçin,
  3. Dışa Aktarmayı Başlat butonuna tıklayın.

İşlem sonrasında mail adresinizde .zip dosyasını indirebileceğiniz bir bağlantı sizleri karşılayacak.

Güncel İçerikler