Toyota, Kuzey Carolina’da 1.29 milyar dolarlık bir elektrikli araç batarya fabrikası kuracak

Araç serisini bir süredir elektriklendirmeye çalışan Toyota, ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde 1,29 milyar dolar değerinde bir elektrikli otomobil bataryası üretim tesisi kuracak.

Toyota, elektrikli araç tedarik zincirinin bir kısmını ABD’ye getirmek için Kuzey Carolina eyaletinde 1.29 milyar dolarlık bir batarya fabrikası kuracak. Bu gelişme, şirket ve eyalet yetkililerinin pazartesi günü yaptıkları açıklamada duyuruldu.

Araç serisini bir süredir elektriklendirmeye çalışan Toyota, üretime 9 milyar dolarlık bir yatırım da dahil olmak üzere, önümüzdeki 10 yıl içinde batarya teknolojisine yaklaşık 13.6 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Toyota Battery Manufacturing, North Carolina (TBMNC) olarak adlandırılacak tesis, 2025 yılında hizmete girdiğinde her biri yaklaşık 200.000 elektrikli ve hibrit araç için batarya üretebilen dört üretim hattına sahip olacak. Toyota’nın amacı, fabrikayı yılda 1.2 milyon araca yetecek kadar pil üretecek en az altı üretim hattına genişletmek. Tesisin Kuzey Amerika’da 1.750 yeni iş pozisyonu oluşturması bekleniyor.

Toyota ve Toyota Tsusho tarafından yapılan arazi ve tesis geliştirme fonları da dahil olmak üzere 1.29 milyar dolarlık yatırım, daha önce 18 Ekim’de duyurulan ve arazi ve tesis geliştirme fonlarını içermeyen yaklaşık 3.4 milyar dolarlık toplam yatırımdan kısmen finanse edilecek.

Şirket ayrıca, 2050 yılına kadar araçları ve operasyonları için karbon nötrlüğüne ulaşma çabalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda açıklama yapan Toyota, bataryaları üretmek için yeni tesiste %100 yenilenebilir enerji kullanmayı taahhüt ediyor.

Toyota, ham maddelerden ve önemli pil bileşenlerinden kaynaklanan olası tedarik zinciri sıkıntılarının önüne geçme çabasının bir parçası olarak, batarya üretim tesisi kuracağını duyuran büyük otomobil üreticisi şirketler arasında son sırada yer alıyor.

Güncel İçerikler