Görme kaybını erken teşhis eden girişim EyeCheckup’ın hikayesi

Hackquarters ortaklığında, Bayer’in girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla küresel çapta yürüttüğü Girişim Hızlandırma Programı’nın Türkiye ayağı G4A Turkey 2021’e jüri tarafından seçilen EyeCheckup'ın hikayesi.

Yerli girişim EyeCheckup; Diyabetik retinopati, ven oklüzyonu,sarı nokta hastalığı, glokom gibi hastalıklar nedeniyle oluşan görme kaybını önleme amaçlı, yapay zeka destekli erken teşhis sistemi sağlayarak kolay göz taraması imkanı sunuyor.

EyeCheckup kurucu ortağı Rim Krazhin, bize hem girişimin hikayesini anlattı hem de bugünü ve yarınıyla ilgili bilgi verdi.

EyeCheckup; Hackquarters ortaklığında, Bayer’in girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla küresel çapta yürüttüğü Girişim Hızlandırma Programı’nın Türkiye ayağı G4A Turkey 2021’e jüri tarafından seçilen 7 girişimden biri oldu.

Dijital ortamda gerçekleştirilen programa; sağlık, tarım, radyoloji ve çevre sağlığına yönelik dijital çözümler sunan ve fikir aşamasını geçen, yalın bir ürüne, prototipe ya da ileri seviye bir girişime sahip olan girişimciler büyük ilgi gösterdi.

Dijital girişimleri ve girişimcilik ekosistemini, girişimciler ile sektörün uzmanlarını bir araya getirerek desteklemeyi amaçlıyor. Sağlık, tarım, radyoloji ve çevre sağlığına (haşere ve kemirgen mücadelesi) yönelik dijital çözümler sunan ve fikir aşamasını geçen, yalın bir ürüne, prototipe ya da ileri seviyede bir girişime sahip olan girişimcileri arıyor.

Güncel İçerikler