Görme kaybını erken teşhis eden yerli girişim EyeCheckup, 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yerli girişim EyeCheckup; Diyabetik retinopati, ven oklüzyonu, sarı nokta hastalığı, glokom gibi hastalıklar nedeniyle oluşan görme kaybını önleme amaçlı, yapay zeka destekli erken teşhis sistemi sağlayarak kolay göz taraması imkanı sunuyor.

EyeCheckup, edindiğimiz bilgilere göre Techmine Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’ndan 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Görüntü işleme ve derin öğrenme teknolojileri ile hibrit algoritmalar ile geliştirilen ilk yerli yazılım olan EyeCheckup, retina fotoğraflarından görmeyi tehdit eden yirmi hastalığı tespit eden ve hastayı erkenden tedaviye başlamak için göz doktoruna yönlendiren bir klinik karar destek sistemidir.

Eyecheckup bulut tabanlı bir yazılım olup, görüntüleri hızlı bir şekilde analiz eder ve bir dakika içinde teşhis bilgisini içeren okunması kolay bir rapor verir. Rakipleri ile kıyaslandığında öne çıkan özellikleri, tüm kameralar ile uyumlu çalışabilmesi ve tek görüntülemede yirmi hastalığı tespit edebilmesidir. Yapay zeka ile geliştirilen ve doktorlar için bir karar destek sistemi olarak piyasaya sunulacak olan yazılım, aynı zamanda uzman göz doktorlarının bulunmadığı yerlerde halkın göz kontrolüne erişiminin kolaylaştırılmasını sağlayacak, görme bozuklukları ile körlüğün erken tespit edilmesi ile sağlık sistemi üzerindeki tedavi yükünü azaltacaktır.

2021 yılı içinde ekibini hızla büyüten ve ürün geliştirme çalışmalarını tamamlayan EyeCheckup, Ocak 2022’de Akdeniz Üniversitesi’nde 900 hasta üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan klinik çalışmalara başlayacaktır. Klinik çalışmanın başarı ile tamamlanması ve gerekli onayların alınmasının ardından ürünün ticari lansman faaliyetlerine başlanacaktır. 2020 yılı İTÜ Bigbang üçüncüsü olan, aynı zamanda TÜBİTAK, TTGV ve KOSGEB tarafından da desteklenen EyeCheckup, Antalya Teknokent bünyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Aldığımız bilgilere göre, Techmine Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’ndan 5,000,000 USD değerleme üzerinden alınan yatırım, EyeCheckup’ın CE ve FDA gibi belgelendirme süreçleri ve global pazarlardaki satış faaliyetleri için kullanılacaktır.

Güncel İçerikler