Göz sağlığı alanında çözümler geliştiren EyeCheckup, 650 bin dolar yatırım aldı

Techmine Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın yatırımı EyeCheckup, Arz Portföy Yenilikçi Portföy Yönetim Şirketi’nden yatırım aldı.

Göz sağlığı alanında yapay zekâ ile hastalıkların erken teşhisine yönelik çözümler geliştiren EyeCheckup, Arz Portföy ve Bilişim Vadisi iş birliği ile birlikte faaliyete geçirilen 4. Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan yatırım aldı.

Diyabetik Retinopati, Glokom, Sarı Nokta gibi görme kaybına yol açan riskli hastalıkların teşhisinde kolaylık sağlayan yapay zekâ tabanlı çözümler sunan EyeCheckup CEO’su Rim Khazhin, aldıkları yatırım ile yerel ve küresel pazarda ölçeklenme faaliyetlerine hız kazandıracaklarını belirtti. EyeCheckup‘ın sunduğu otonom tanı ve görsel analiz çözümleri ile hastalıkların erken teşhis edilerek hastaların görme kaybı riskinin azaltıldığını ve sağlık kuruluşlarının muayene yükünü hafifleteceğini ifade etti.

Techmine Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Önder verdiği demeçte;

“Techmine GSYO ile amacımız, hayatımızı iyileştirecek teknolojilerin geliştirildiği bir ekosistemi desteklemek ve merkezinde inovasyonu barındıran fikirlerin hayata geçmesine olanak sunmak. Bu doğrultuda EyeCheckup’ın ortaya koyduğu vizyon hepimizi heyecanlandırıyor. Gerçekleşen bu yatırım sayesinde, EyeCheckup’ın sağlık endüstrisindeki etkisini ve doğrudan insan sağlığına somut katkısını daha etkin bir şekilde görme şansını elde edeceğimize inanıyorum.”

Ülkemizin sağlık alanında kullanılan teknoloji ve sunulan kapsayıcı hizmetler bakımından küresel ölçekte örnek ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Arz Portföy Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Murat Onuk, sağlık sektörünün dijital dönüşümüne katkı sunan ve insan sağlığına doğrudan katkı sunma potansiyeline sahip yeni nesil Türk teknoloji girişimlerine destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Güncel İçerikler