Hindistan merkezli dağıtım şirketi Swiggy, hızlı market teslimatı hizmeti olan Instamart’a 700 milyon dolar yatırım yapıyor

Hindistan'ın gıda dağıtım hizmeti Swiggy, 18 şehirde mevcut olan ve haftada 1 milyondan fazla sipariş alan hızlı market uygulaması olan Instamart'a 700 milyon dolar yatırım yapıyor.

Hindistan’ın en büyük gıda dağıtım şirketi olan Swiggy, hızlı market teslimatı hizmeti olan Instamart‘a 700 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Swiggy, dünyanın en büyük ikinci pazarında hızlı ticaret için rekabeti önemli ölçüde yoğunlaştırmayı hedefliyor.

Swiggy, perşembe günü yaptığı açıklamada, hızlı market teslimat hizmetinin şu anda 18 şehirde mevcut olduğunu ve haftada 1 milyondan fazla sipariş aldığını söyledi.

Hızlı market teslimatı hizmeti dünya çapındaki pazarlarda hızlı bir ilerleme sağlıyor ve her geçen gün bu alana olan ilgi artıyor. Dünyanın en büyük ikinci pazarı olan Hindistan’da ise hiç şüphesiz hızlı market siparişlerine olan ilgi önemli ölçüde yoğun. Ülkedeki gıda dağıtım sektöründe lider isimlerden biri olan SoftBank destekli Swiggy, 2020 yılında Instamart’ı Hindistan’ın iki şehrinde (Gurugram ve Bengaluru) başlatmıştı. Girişim, şu anda 18 şehirde faaliyet gösteriyor. Hükümet tahminlerine göre, Hindistan çevrimiçi market pazarının 2019’da 1,9 milyar dolardan 2024’te 18,2 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Instamart, taze meyve, sebze, günlük ekmek, yumurta, yemek pişirme araçları, içecekler, hazır yiyecek ve atıştırmalıklar, kişisel bakım ve bebek bakımı, ev ve temizlik gibi kategoriler arasında, her lokasyonun talep gereksinimlerine göre özel olarak seçilmiş bir ürün yelpazesi sunar.

Platformuna her gün bir karanlık mağaza eklediğini söyleyen Swiggy, müşterilerinin çoğuna yakın bir karanlık mağaza ağı kurarak 2022 yılının Ocak ayına kadar teslimatlarını 15 dakika içinde gerçekleştirmeyi hedefliyor. Swiggy kurucu ortağı ve CEO’su Sriharsha Majety, yaptığı bir açıklamada, Instamart’ın önümüzdeki üç çeyrekte 1 milyar ABD doları yıllık brüt mal değeri çalıştırma oranına ulaşmaya hazırlandığını söyledi.

Majety yaptığı açıklamada, Swiggy’nin gıda dağıtım işinin şu anda yıllık 3 milyar dolarlık brüt mal değeri çalıştırma oranında olduğunu ekledi.

Güncel İçerikler