Kuantum hesaplama çözümleri sunan Q-CTRL, 25 milyon dolar yatırım aldı

Kuantum kontrol mühendisliği ve kuantum kontrol çözümleri sunan Sidney merkezli Q-CTRL, 25 milyon dolar yatırım aldı.

Kuantum kontrol mühendisliği çözümleri sunan Sidney merkezli bir girişim olan Q-CTRL, bugün Airbus Ventures liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. B Serisi finansman turuna Ridgeline Partners, Main Sequence Ventures, Horizons Ventures, SquarePeg Capital, Sierra Ventures, DCVC, Sequoia Capital China ve InQTel katılım sağladı.

Yeni sermayenin işe alım personelini destekleyeceğini söyleyen Q-CTRL’nin kurucusu ve CEO’su Michael Biercuk, TechCrunch’a verdiği demeçte, kuantum algılama tarafından desteklenen yeni bir hizmet olarak veri pazarını etkinleştireceğini söyledi. Biercuk ayrıca, şirketin kuantum hesaplama için kuantum kontrolünü ve ivme, yerçekimi ve manyetik alanlar için kuantum algılamayı geliştirmeye yatırım yapmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Biercuk, girişimin alandaki en önemli sorunlardan biri olan donanım hatası ve kararsızlık sorununu ele alarak kuantum hesaplama performansını artıran altyapı yazılımı sağladığını belirtti. Q-CTRL CEO’su ayrıca, şirketin 2020-2021 mali yılındaki gelirinin yıldan yıla 3 kat arttığını ve şirketin yalnızca 2020’nin sonlarında başlayan yeni kuantum sensörü işi için 9 milyon doların üzerinde satış ve rezervasyon elde ettiğini söyledi.

Şirket ayrıca Fleet Space Technologies liderliğindeki bir Avustralya firmaları konsorsiyumu ile Dünya, Ay ve Mars için uzay nitelikli kuantum sensörleri ve keşif teknolojileri geliştiriyor. Kuantum algılama müşterileri arasında Advanced Navigation, Avustralya Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı ve Avustralya Uzay Ajansı bulunuyor. Çoğu şirket gibi pandemi dönemindeki duraklamadan etkilenen Q-CTRL, buna rağmen Ocak 2020’de yaklaşık 20 kişiden oluşan ekibini 60’a yükseltmeyi başardı.

Güncel İçerikler