Agility Robotics, 150 milyon dolar yatırım aldı

Lojistik ve depo ortamlarında çalışmaları için iki ayaklı robotlar geliştiren Agility Robotics, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Lojistik ve depo ortamlarında insanlarla birlikte çalışmak üzere robotik teknolojisi geliştiren Agility Robotics, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Amazon Industrial Innovation Fund‘ın katıldığı finansman turu DCVC ve Playground Global liderliğinde gerçekleşti.

1 milyar dolarlık Amazon Industrial Innovation Fund’ı duyuran Amazon, lojistik sektöründe inovasyonu teşvik etmeye yardımcı olmak için bir yatırımcı olarak katıldığını açıkladı. Bu yatırım, Agility’nin Ar-Ge çalışmalarını hızlandıracak ve robot üretimini geliştirecek. Bu fon kapsamında başlangıçta 5 girişime yatırım yapan Amazon, tekrarlayan görevleri ve kendi operasyonlarını kolayca yerine getirebilecek yapay zeka ve teknoloji alanındaki yatırımlarını genişletiyor.

Temmuz 2021’de Agility’nin 5 kilometre koşabilen Cassie robotunu sizlerle paylaşmıştık. 2009-2016 yılları arasında Dynamic Robotics tarafından geliştirilen Cassie, Agility Robotics tarafından lisanslandı ve 2017 yılının ortalarında piyasaya sürüldü. Cassie adlı iki ayaklı bir robotun çalışmalarından doğan Agility, bu süreçte Sony Innovation Fund gibi isimler de dahil olmak üzere yatırımcıları etkilemeye devam etti. Agility, yakın zamandaki odak noktasının, pandemi sırasında hızlanan bir ihtiyaç olan kamyonların açılmasına ve depoların etrafında kutuların taşınmasına kaydığını açıkladı. Geçtiğimiz aylarda Ford, Digit adlı Agility robotunu teslimat stratejisinin bir parçası olarak kullanmayı planladığını duyurdu.

İki yıl önce 8 milyon dolarlık tohum finansmanını duyuran ve A Serisi finansman turunda 20 milyon dolar yatırım alan Agility Robotics, son finansman ile toplam yatırımını 180 milyon dolara getirdi. Agility, 2024 yılına kadar çalışan sayısını ikiye katlamayı planlıyor. 2018’de ilk müşteri sevkiyatlarıyla başlayan Agility, uygulama geçmişini genişletmeyi ve yeni nesil robotlarının teslimatını hızlandırmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler