Twitter CEO’su Jack Dorsey istifa ederek yeni CEO Parag Agrawal oldu

Twitter CEO'su Jack Dorsey'in uzun bir süredir beklenen istifa haberi sonunda resmiyet kazandı. Twitter'ın yeni CEO'su olarak Parag Agrawal seçildi.

Gün geçtikçe yeni özellikleri ve yeni deneyimleri uygulamasına katmayı amaçlayan Twitter, kendi içinde değişiklik yapmaya devam ediyor. Son isim değişikliği ile gündeme gelen sosyal medya uygulamasının CEO’su Jack Dorsey, bir mail ile istifasını tüm şirkete duyurarak yeni CEO’nun Parag Agrawal olduğunu dile getirdi.

Uzun bir süredir istifa edeceği söylenilen Jack Dorsey, bitcoin piyasasına olan ilgisi nedeniyle şirketi ile pek çok ilgilenemiyor, kripto para dünyası onun daha çok hoşuna gittiği biliniyordu. Bu ilgisini fark etmiş olacak ki Dorsey, Twitter’dan istifa ederek yerini Parag Agrawal’a bıraktı.

Twitter’ın yeni CEO’su Parag Agrawal

10 yıldan uzun bir süredir Twitter’ın CTO’su pozisyonunda bulunan Agrawal, aslen Hindistan doğumlu. Stanford Üniversitesi Bilgisayar Bilimi mezunu olan yeni CEO’nun uzun bir süre de Microsoft’ta geçmişi bulunuyor.

Twitter’ın sadece CEO’su değil aynı zamanda kurucusu olan Jack, şirketten ayrılma haberini kendi Twitter hesabından duyurdu. 2022 yılının Mayıs ayından itibaren de tüm bağlarını koparacağını ifade eden Dorsey, dijital ödeme şirketi Square’in CEO’luk görevine devam edeceğini söyledi.

Açıklama sonrasında oy birliği ile seçilen Parag Agrawal, Twitter için oldukça yüksek hedefleri bulunuyor. 2023 yılına kadar 315 milyon aktif kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen yeni CEO, şirketin yıllık kazancını 2’ye katlaması yine hedefleri arasında.

Jack’in istifa açıklaması üzerine %11 hisse artışı gösteren Twitter’ın bundan sonraki yeni hamlesinin ne olacağı merak konusu. Yeni CEO seçiminden sonra Bret Taylor’ın da Yönetim Kurulu Başkanı pozisyonuna getirildiğini belirtelim.

Güncel İçerikler