Twitter, canlı alışveriş felsefesi ile ortaya çıkardığı özelliğini test etmeye başladı

Twitter, canlı yayında alışveriş yapmanızı sağlayacak yeni özelliğini ABD'deki sınırlı sayıdaki satıcı hesaplarında test etmeye başladı.

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter, kullanıcı deneyimini arttırmak ve müşterilerine daha farklı hisler uyandıracak yeni özelliklerini paylaşmaya devam ediyor. Asya kıtasında ortaya çıkan ve tüm dünyayı saran canlı alışveriş, ürünü satan kişi veya kişilerin canlı yayında ürünü tanıtması ve beğenen kişilerin hemen aşağıdan satın alabilmesini sağlayan bir kültür.

Bu kültüre ortak olmayı ve tüm dünyaya yaymak isteyen Twitter, bu özelliği uygulamasına dahil ederek test etmeye başladı. Pek çok platformun ardından bu akıma katılan Twitter, popüler e-ticaret işi yapan hesaplara bu özelliği test etmelerini istedi. “Shop Module” olarak atılan ilk adım ile bu işe giren şirket, öncelikle ürünü hesap ziyaretleri sayesinde alabilmelerini sağlarken ikinci aşama olarak da canlı alışverişler hedeflenmiş.

Etkinlik şeklinde karşımıza çıkan bu yayında, yukarı bölümde canlı yayın akışı devam ederken ürünler de aşağıda listeleniyor ve anında satın alma imkanı bulunuyor. Perakende devi Walmart, yaptığı açıklamada Twitter’ın canlı alışveriş özelliğini test edecek ilk şirket olacağını belirtiyor. 28 Kasım günü yapılacak bu canlı yayında Jason Derulo gibi ünlü isimler de yer alacak. Etkinliğin ise yaklaşık 30 dakika sürmesi planlanıyor.

Özellik hakkında açıklama yapan Twitter, işletmeler ile müşteriler arası deneyimin artacağını ve yeni müşteriler elde edebilmenin doğal bir etkileşim yolu sunduklarını belirtiyor. Alışveriş Yöneticisi olarak adlandırılan bir başka özelliğin testine de başlayan şirket, bu özellik ile ne yapmayı amaçladı henüz bilinmiyor.

ABD’deki sınırlı sayıda e-ticaret hesabında aktif olan Shop Module özelliğinin önümüzdeki haftalarda ABD’de yaşayan daha fazla satıcı için açılacağı ise söylentiler arasında.

Güncel İçerikler