Küresel fintech platformu Airwallex, 100 milyon dolar yatırım aldı

Geleneksel finans sisteminin kısıtlamaları olmadan çevrimiçi ve küresel ödemeleri kolaylaştıran Airwallex, 100 milyon dolar yatırım aldı.

Küresel fintech platformlarından biri olan Airwallex, E1 Serisi finansman turunda ek 100 milyon dolar yatırım alarak 5.5 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu. E Serisi fonlamada 300 milyon dolar toplayan Airwallex, 2015 yılındaki kuruluşundan bu yana toplamda 802 milyon dolar yatırım almış oldu.

Lone Pine Capital finansmanı yönetirken 1835i Ventures ve Sequoia Capital China dahil olmak üzere diğer mevcut yatırımcılar da katılım sağladı.

Hong Kong ve Melbourne merkezli Airwallex, her büyüklükteki işletmeyi sınırsız büyüme ve bunu yaparak küresel ekonomiye katkıda bulunma misyonuna sahip küresel bir ödeme platformudur. İşletmelere geleneksel finans sisteminin kısıtlamaları olmadan çevrimiçi ve küresel ödemelerini yönetmelerine yardımcı oluyor.

Şirket şu anda, 19 lokasyonda 1000’den fazla çalışandan oluşan bir ekiple faaliyet gösteriyor. Airwallex bugün e-ticaret, teknoloji ve SaaS şirketleri ve profesyonel hizmetler gibi alanlarda yaklaşık 20.000 müşteriye ve ayrıca kendi müşterileri için işlemleri güçlendirmek için Airwallex hizmetlerini kendi hizmetlerine yerleştiren 500 büyük platform müşterisine sahip.

Airwallex’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Jack Zhang, “Altıncı yıl dönümümüze yaklaşırken, dünyanın her köşesindeki fırsatlarla girişimcileri, iş kurucuları ve yaratıcıları bir araya getirmeye devam etmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Airwallex, son çeyrekte Asya-Pasifik, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgeleri genelinde büyümeye devam ederken, ABD’de de erken ivme kazandı. Hong Kong ve Birleşik Krallık’ta sanal çalışan kartlarını piyasaya süren şirket, Singapur ve Malezya’da lisanslarla Güneydoğu Asya’ya giriş yaptı ve yeni küresel müşteriler kazanmaya devam etti. Şirketin son çeyrekteki başarısı iş modelinin gücü ve müşterilerin değişen ihtiyaçlarını dijital ödeme pazarında karşılama konusundaki benzersiz yeteneğini gösteriyor.

Güncel İçerikler