Şirketlerin iş verilerini işleyebilmeleri için planlama platformu sunan Pigment, 73 milyon dolar yatırım aldı

Yöneticilerin iş verilerini daha verimli bir şekilde değerlendirmelerine olanak tanıyan planlama ve tahmin platformu Pigment, 73 milyon dolar yatırım aldı.

Hızlı büyüyen şirketlerin verileri daha iyi görselleştirmelerini, daha iyi iş planlama ve tahminleri yapmalarını destekleyen bir platform olan Paris merkezli Pigment, B Serisi finansman turunda 73 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Greenoaks tarafından yönetilen tura FirstMark Capital ve Blossom Capital da destek veren isimler arasında yer aldı.

Pigment, yöneticilerin tüm iş verilerini daha iyi anlamalarına ve değerlendirmelerine olanak tanıyan ve kararlarının etkilerini daha verimli bir şekilde görebilecekleri bir platform sunuyor. Platform, teknik alanda çalışmayan kişiler de dahil olmak üzere herkesin kullanabilmesi ve iş verilerini işlemeyebilmesi için her yerde bulunan elektronik tablo arayüzünü sürükle ve bırak öğeleri sunuyor. Şirket, kısa bir süre içinde ManoMano, Melio, Deliveroo, Spendesk, Blablacar ve Cheerz dahil olmak üzere Avrupa’nın en hızlı büyüyen işletmelerinden bazıları ile ortaklıklara imza attı.

Şirketler, hızla büyüyen ekipler arasında işe alım planlarını doğrulamak,
yeni pazarlarda genişleme veya pazardan geri çekilme kararı almak, yeni bir yatırım turu tamamlamak ve halka arz planları yapmak gibi çok çeşitli sebeplerden Pigment’in yazılımı ve platformundan yararlanıyor. İlk olarak finans ve gelir alanlarında kullanılmak için sunulan Pigment, İK, satış ve pazarlama dahil olmak üzere çeşitli iş departmanlarında kullanılabilecek modelleme ve tahmin şablonları oluşturuyor.

Pigment, yeni sermayeyi ekibini geliştirmek, müşterilerden gelen talebi karşılamak için kaynaklarını artırmak ve ABD ve Avrupa pazarlarındaki genişlemesini hızlandırmak için kullanmayı planladığını açıkladı. Şirket, New York ve Silikon Vadisi’nde yeni ofisler açmayı ve 2022’nin ilk çeyreğinde ekibini üç katınaçıkarmayı, tüm satış ve destek birimlerinde işe alım yapmayı planlıyor.

Güncel İçerikler