İş planlama platformu Pigment, 80 milyon euro yatırım aldı

İş planlama platformu Pigment, düzenlenen Seri C turda 80 milyon euro yatırım aldı. ICONIQ Growth liderliğinde düzenlenen tura Felix Capital'in yanı sıra eski yatırımcılar Meritech, IVP ve FirstMark katıldı. 

İş planlama platformu Pigment, düzenlenen Seri C turda 80 milyon euro yatırım aldı. ICONIQ Growth liderliğinde düzenlenen tura Felix Capital‘in yanı sıra eski yatırımcılar Meritech, IVP ve FirstMark katıldı.

2019 yılında kurulan girişim, yöneticilerin tüm iş verilerini daha iyi anlamalarına ve değerlendirmelerine olanak tanıyan ve kararlarının etkilerini daha verimli bir şekilde görebilecekleri bir platform sunuyor. Platform, teknik alanda çalışmayan kişiler de dahil olmak üzere herkesin kullanabilmesi ve iş verilerini işlemeyebilmesi için her yerde bulunan elektronik tablo arayüzünü sürükle ve bırak öğeleri sunuyor.

Pigment, kısa bir süre içinde ManoMano, Melio, Deliveroo, Spendesk, Blablacar ve Cheerz dahil olmak üzere Avrupa’nın en hızlı büyüyen işletmelerinden bazıları ile ortaklıklara imza attı. Bu yeni yatırımla beraber, Klarna, Miro, PVH (Tommy Hilfiger ve Calvin Klein gibi markalar dahil), Airtable, Figma, Webhelp ve Poshmark planlamaya, karar vermeye ve büyümeyi yönlendirmeye yardımcı olması için Pigment’i seçiyor.

Pigment kurucu ortağı ve CEO’su Eléonore Crespo:

“Bugünün ekonomik ortamında, çok fazla şirket işlerini tam olarak görmek, değişiklikleri yönetmek ve büyümek için doğru araçlara sahip olmadıkları için geride kalıyor. Yanlış, eksik ve silo haline getirilmiş bilgilerle plan yapmaya ve karar vermeye zorlanıyorlar.” dedi.

Pigment kurucu ortağı ve CEO’su Romain Niccoli:

“Başlangıçtan beri her büyüklükteki insan ve kuruluşun daha iyi iş kararları almasına yardımcı olmayı vizyon edindik. Bu yatırımla, inovasyona son derece ihtiyaç duyan bir endüstride yeniliği teşvik etme ve statükoyu değiştirme yolunda net bir yoldayız.” dedi.

Pigment, yatırımı sürdürülebilir büyüme sağlamak için kullanacak. Kurumsal satışlar, ortaklıklar ve ürün ekipleri genelinde çalışan sayısının 2023 sonuna kadar %25 artması bekleniyor. Ayrıca girişim, görevleri otomatikleştirmek için sohbet benzeri bir arayüz, ekipler arasında iş birliğine dayalı planlamayı mümkün kılan yeni otomasyonlar, belirli ekiplerin planlama ve raporlama yapmasına yardımcı olmak için yeni İK ve Satış planlama özellikleri dahil olmak üzere, disiplinler genelinde karar vericiler için ürün inovasyonuna yatırım yapacak.

Güncel İçerikler