Zoom, ücretsiz kullanıcılar için reklam gösterimini test ediyor

40 dakikaya kadar ücretsiz grup toplantıları düzenlenmesine olanak tanıyan Zoom, "Basic" kullanıcıları için reklam gösterimi özelliğini test etmeye başlayacağını duyurdu.

“Basic” kullanıcıların 40 dakikaya kadar ücretsiz grup toplantıları düzenlemesine olanak tanıyan Zoom, salı günü yaptığı açıklama ile birlikte önemli bir değişikliğe imza attı. Ücretsiz “Basic” paketini kullanan kullanıcıları için reklam gösterimlerini test etmeye başlayacağını duyuran şirket, reklamların görüşmelerden sonra ortaya çıkan tarayıcı sayfasında görüneceğini belirtti.

Zoom CMO’su Janine Pelosi, bir blog yazısında yaptığı açıklamada, bugün dünya çapında milyonlarca kullanıcının Zoom’un ürün ve hizmetlerine ücretsiz olarak erişmeye devam ettiğini vurguladı. Pelosi, ücretsiz “Basic” kullanıcılarının platformu kullanmaya devam edebilmelerine olanak tanıyacak görüşme sonrasında reklam gösterimi özelliğini duyurmaktan heyecan duyduğunu söyledi.

Açıklamaya göre, ilk denemede bu reklamlar yalnızca kullanıcıların toplantılarını sonlandırdıklarında göreceği tarayıcı sayfasında yayınlanacak. İlk testler başarıyla tamamlandıktan sonra Zoom’un kullanıcı arayüzünün diğer alanlarında da reklam göstermeye başlayabileceğini söylemek mümkün. “Kullanıcılar, diğer ücretsiz Basic kullanıcıları tarafından düzenlenen toplantılara katılırlarsa, yalnızca belirli ülkelerdeki ücretsiz Basic kullanıcıları bu reklamları görecek” sözlerine yer veren Pelosi, bunların hangi ülkeler olduğuna dair bir açıklama yapmadı.

Zoom ayrıca, toplantı, web semineri veya mesajlaşma içeriğini herhangi bir pazarlama, promosyon veya üçüncü taraf reklam amacıyla kullanmayacağını açıkça belirtmek için Gizlilik Bildirimini güncellediğini de belirtiyor. Pilot uygulamanın bir parçası olarak, Zoom kullanıcıları, web sitesinde, hangi reklamların gösterileceğini yönetebilmeleri için çerez yönetim aracına bir bağlantı sağlayan bir başlık görecekler.

Bu yılın başlarında şirket, platformuna dayalı uygulamalar geliştiren şirketlere yatırım yapmak için 100 milyon dolarlık bir fon başlattığını duyurmuş ve kısa süre önce fonun bir parçası olarak ilk yatırım turunu gerçekleştirmişti.

Güncel İçerikler