Instagram, hikayede link paylaşımı özelliğinin herkese açıldığını duyurdu

Instagram‘ın son birkaç aydır kademeli olarak geliştirdiği hikayede link paylaşma özelliği, perşembe günü şirketin paylaştığı blog yazısında yaptığı açıklamaya göre artık her kullanıcıya açık hale geliyor.

Kısa süre önce link paylaşma özelliğinin her kullanıcıya açılması için çalışmalar başlatan şirket, ağustos ayında yaptığı açıklamada ise “yukarı kaydırma” özelliğinin tarihe karıştığını, onun yerine kullanıcıların hikayelere eklenen çıkartmalara dokunarak harici web sitelerini ziyaret edebileceğini paylaşmıştı. Şirket, vazgeçilmez parçalarından biri olarak görülen bu özelliği, hikaye oluşturma deneyimini kolaylaştırmak ve daha fazla yaratıcı kontrol sunmak için kullanımdan kaldırdığını söylemiş, link çıkartmalarının insanların platformu kullanma alışkanlıklarına daha uygun olduğunu ve link paylaşımını kolaylaştırdığını belirtmişti.

Ancak, hikayelere link paylaşma çıkartmaları ekleme özelliği, yalnızca link paylaşma ayrıcalığına sahip kullanıcılar (10 bin veya daha fazla takipçiye sahip kullanıcılar veya doğrulanmış hesaplar) için aktifti ve şirket özelliğin herkese açılması fikrinin “hala değerlendirildiğini” belirtmişti.

Instagram paylaştığı blog yazısında, eşitlik, sosyal adalet ve zihinsel esenlik etrafında birleşme ve eğitimden müşterilere yeni ürün tanıtımları yapmaya kadar, bağlantı paylaşma özelliğinin birçok yönden faydalı olduğuna dikkat çekti. Şirket, link paylaşma çıkartmalarının erişilebilirliğini genişleterek, uygulamanın son sürümünü kullanan hemen hemen her kullanıcıya aktif hale getirdiğini duyurdu. Hemen hemen her kullanıcıya demek daha uygun çünkü Instagram, yeni hesapların yanı sıra, platformdaki zararlı içeriği sınırlama çabalarının bir parçası olarak, sıklıkla yanlış bilgi ve nefret söylemi paylaşanlar ve topluluk kurallarına aykırı içerikler yayınlayanların bu özelliği kullanmasının engelleneceğini vurguladı.

Hikayenizi hazırladıktan sonra paylaşacağınız bağlantıyı istediğiniz bir yerde konumlandırabiliyor ve çıkartmanın rengini değiştirebiliyorsunuz. Şirket ayrıca, kullanıcıların çıkartmayı özelleştirmesi ve yönlendirdiği sayfa hakkında izleyicilere daha fazla bağlam sağlaması için çeşitli seçenekler üzerinde çalıştığını söylüyor.

Güncel İçerikler