Instagram’da yukarı kaydırarak link paylaşımı, 30 Ağustos itibariyle son buluyor

Instagram, hikayelerdeki yukarı kaydırma bağlantılarını (“swipe up”) 30 Ağustos‘tan itibaren kullanımdan kaldırmayı planlıyor. Bunun yerine kullanıcılar, hikayelere eklenen çıkartmalara dokunarak harici web sayfalarını ziyaret edebilecek.

Instagram’da bir devrin sonu gibi gözüken haber, The Verge tarafından ortaya atıldı ve uygulama tarafından kısa süre içinde doğrulandı. 30 Ağustos itibariyle Instagram hikayelerinde yukarı kaydırarak web siteleri ziyaret etme devri son buluyor. Şirket, vazgeçilmez parçalarından biri olarak görülen bu özelliği, hikaye oluşturma deneyimini kolaylaştırmak ve daha fazla yaratıcı kontrol sunmak için kullanımdan kaldırdığını söylüyor.

30 Ağustos itibariyle kullanılabilecek olan yeni link çıkartmaları, kullanıcıların linke dokunarak, siteyi ziyaret etmesini sağlıyor. Hikayelerde link paylaşımı özelliği, doğrulanmış kullanıcılar veya 10,000’den fazla takipçisi olan profillerin kullanımına açıktı. Fakat şirket, haziran ayında bu özelliğin yakın zamanda herkese açık olacağını duyurmuş ve yeni link çıkartmalarını test etmeye başlamıştı.

Instagram, şimdilik yalnızca yukarı kaydırma ayrıcalıklarına sahip kişilerin çıkartma seçenekleri alacağını, ancak bunu daha fazla kullanıcıya sunmayı “hala değerlendirdiğini” belirtti. The Verge’e konuşan bir sözcü, bu güncellemenin daha fazla kişiye erişimini genişletmeden önce doğru karar olup olmadığını belirlemelerine yardımcı olacağını düşündüklerini söyledi.

Instagram’ın Ürün Yöneticisi Vishal Shah haziran ayında yaptığı açıklamada, link çıkartmalarının insanların platformu kullanma alışkanlıklarına uygun olduğunu ve link paylaşımını kolaylaştırdığını belirtmişti. Shah, spam paylaşımlar ve kötüye kullanımların önüne geçebilmek için insanların paylaştığı linkleri gözlemlemeye devam ettikleri açıklamasında bulunmuştu.

Yalnızca ayrıcalıklı profiller çıkartma seçeneklerine sahip olsa da, özelliğin yakın zamanda tüm kullanıcılara açılması bekleniyor. Alışveriş özellikleri ve son zamanlarda bünyesine eklediği çeşitli yeniliklerin yanı sıra, bu güncellemenin Instagram’ın ticari faaliyetlerini genişleteceği düşünülüyor.

Güncel İçerikler