ODTÜ Teknokent merkezli Geodo, 120 bin dolarlık tohum öncesi yatırım turunu başlattı

ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren girişimlerden Geodo, tohum öncesi yatırım turu başlatarak ilk etapta 120 bin dolar toplamayı hedefliyor.

Uydu ve coğrafi bilgi sistemleri teknolojileri üzerine çalışan ODTÜ Teknokent merkezli girişim Geodo, 120 bin dolarlık tohum öncesi yatırım turunu başlattı. Bu tura TPIC yöneticisi bir bireysel yatırımcı öncülük ediyor.

Biz de egirişim olarak Türkiye’de yatırım turuna çıkan girişimlerin içeriklerini paylaşmaya başlayarak, onlara bir nebze de olsa destek olmak istiyoruz.

Milli Uzay Programı’ndaki hedeflerin başında gelen bölgesel konumlama sistemi geliştirilmesi noktasında Türk girişmciler önemli bir çalışmaya imza attı. Coğrafi bilgi sistemi amaçlı santimetre hassasiyetinde konum verisi toplamayı sağlayan cihaz geliştiren ODTÜ mezunu bir grup genç girişimci, özellikle enerji ve tarım sektöründe önemli bir soruna çözüm sunmak istiyor.

Efe Kart, Enis Bubik ve Kerem Tecirlioğlu tarafından kurulan girişim şimdilik 15 kişilik, yaş ortalaması 24 olan dinamik ekibiyle ürününün seri üretim aşamasında olan Geodo, hassas pozisyonlama ihtiyacı olan drone üreticilerine yönelik tak-çalıştır GNSS (halk dilindeki bilinen ismi GPS) modülü ile öncelikli olarak hassas ve modern tarım uygulamalarına katma değer sağlamayı hedefliyor.

Aynı zamanda geliştirdikleri cihazı bir radar ürünü ile birlikte kullandıklarında su boruları, elektrik kabloları, doğalgaz boruları, telekomünikasyon kabloları gibi tüm yer altındaki varlıkların konumlarını santimetre hassasiyetinde dijital olarak tutabilecek bir system ile de EPDK’nın yeni misyon ve stratejisi doğrultusunda desteklediği ilk startup olarak çalışmalarını devam ettirmektedirler.

Şirketin kısa vadeli hedeflerinde ise, yine tarım sektörüne yönelik traktörlere tak-çalıştır modeliyle otomatik dümenleme sistemi, maden galerilerine yönelik GPS ve CBS tabanlı acil durum yönetim sistemi ve bir operasyonel hizmet ile şehirlerin altyapı dağıtım envanterlerinin (Elektrik, su, doğalgaz, Telekom) yeraltı haritalarının çıkarılmasına yönelik hizmeti bulunuyor.

Uzun vadeli planında ise 5-7 yıl içerisinde uydu bazlı hizmetlerin verilmesine yönelik uydu denemelerini başlatmayı hedefliyor.

Yatırım turu ise henüz kapanmamış durumda! Şirket stratejisinin güçlendirmeye yönelik stratejik partnerlikleri ve yatırımcılarını toplamaya devam ediyor ve görüştükleri fonlar arasında İsrail ve İngiltereli yatırım grupları da yer alıyor.

Girişimin yatırım turuna dahil olmak istiyorsanız Efe ile iletişime geçebilirsiniz.

Güncel İçerikler