Getir’in MOOV’u satın alma bedeli yaklaşık 23 milyon dolar ile tamamlanacak

Son zamanlarda attığı adımlarla adından sıkça söz ettiren yerli teknoloji şirketi Getir‘in büyüme ve pazarda derinleşme politikaları kapsamında MOOV‘u satın alacağı rakam kesinleşti.

Hatırlarsanız 19 Ağustos’ta satın alma görüşmelerinin başladığını dile getiren bir açıklama yapılmıştı ve anlaşılan artık bu süreçte sona gelindi. Yeni edindiğimiz bilgiler doğrultusunda yakında resmi bir açıklama yapılmasına çok az kaldı.

Anadolu Grubu’nun KAP açıklaması

“19.08.2021 tarihinde yapılan KAP açıklamamızda İştirakimiz Çelik Motor Ticaret A.Ş.’nin %100 bağlı ortaklığı olan saatlik araç kiralama şirketi Moov Dijital Ulaşım Çözümleri Ticaret A.Ş.’nin (MOOV) sermayesini temsil eden payların %75’inin Getir Perakende Lojistik A.Ş.’ne satılmasına yönelik bağlayıcı olmayan bir mutabakat sağlanarak ilgili pay devrine ilişkin gerekli süreçlerin başlatıldığı belirtilmişti.

Bu çerçevede, pay devrine ilişkin Rekabet Kurulu izni alınmış olup, bağlayıcı devir ve ortaklık sözleşmeleri taraflarca imzalanmıştır.

19.08.2021 tarihinde yapılan KAP açıklamamızda belirtildiği üzere, taraflarca sağlanmış mutabakata göre MOOV’un sermayesini temsil eden payların %75’inin devir bedeli, 16.000.000 USD tutarı üzerine MOOV’un kapanış tarihindeki bilançosunda yer alan araçlara ilişkin varlık ve yükümlülüklerinin netleştirilmesi ile hesaplanacak tutarın %75 oranındaki kısmının eklenmesi/çıkarılması şeklinde hesaplanacaktır. Bu hesaplama sonucunda toplam payının devir bedelinin yaklaşık 23.000.000.- USD seviyesinde olacağı tahmin edilmekle birlikte kesin tutar devir işlemlerinin tamamlandığı tarihte belli olacaktır.

Devir işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir.”

İmzalar atıldığında net bilgi vereceğiz ancak nasıl bir anlaşma yapılacağı netleşmiş oldu sayılır.

Güncel İçerikler