Getir, araç kiralama hizmeti sunan MOOV’un yüzde 75 hissesini satın alıyor

Yerli teknoloji şirketi getir, satın almalarından bir yenisini daha araç kiralama hizmeti sunan MOOV ile yapıyor.

Son dönemde aldığı yatırımlar ve satın almalarıyla dikkatleri üzerine toplayan yerli teknoloji şirketi Getir, KAP’ta yer alan bir bilgiye göre Moov‘un yüzde 75 hissesini satın alıyor.

Şu an için tek resmi açıklama bu. Yeni bilgiler edindikçe sizlerle paylaşacağız.

MOOV’unn KAP Açıklaması:

Özet Bilgi

Çelik Motor A.Ş. nin %100 bağlı ortaklığı Moov Dijital Ulaşım Çözümleri Tic. A.Ş. (MOOV) paylarının %75 inin Getir Perakende Lojistik A.Ş.ye satışına yönelik sağlanan bağlayıcı olmayan mutabakat

Tam Açıklama

“İştirakimiz Çelik Motor Ticaret A.Ş. bünyesinde saatlik araç kiralama faaliyeti olan Moov hizmet işletmesi; kayıtlı değerleriyle ve kısmi bölünme yoluyla Çelik Motor Ticaret A.Ş.’nin %100 bağlı ortaklığı olarak yeni kurulan Moov Dijital Ulaşım Çözümleri Ticaret A.Ş.’ye (MOOV) devredilmiş olup bölünme işlemi 17.08.2021 tarihinde tescil edilmiştir. MOOV, inovatif olarak saatlik ve esnek süreli araç paylaşım platformu olarak geliştirilen bir dijital ulaşım şirketidir.

26.07.2021 tarihinde yapılan KAP açıklamamızda ortaklık da dâhil olmak üzere işbirliği yapmak üzere görüşmelere başlandığı belirtilmişti.

Bu kapsamda MOOV’un sermayesini temsil eden payların %75’inin Getir Perakende Lojistik A.Ş.’ne satılmasına yönelik olarak Getir Perakende Lojistik A.Ş. ile bağlayıcı olmayan bir mutabakat sağlanmış olup ilgili tarafla pay devrine ilişkin finansal, vergisel, hukuki inceleme ve ilgili devir ve ortaklık sözleşmelerinin hazırlanması süreci başlatılmıştır.

,Bu çerçevede, pay devir işlemlerinin gerektirebileceği izinler için resmi kuruluş ön başvuruları da dâhil, gerekli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Taraflarca sağlanmış mutabakata göre MOOV’un sermayesini temsil eden payların %75’inin devir bedeli, 16.000.000 USD tutarı üzerine MOOV’un kapanış tarihindeki bilançosunda yer alan araçlara ilişkin varlık ve yükümlülüklerinin netleştirilmesi ile hesaplanacak tutarın %75 oranındaki kısmının eklenmesi/çıkarılması şeklinde hesaplanacaktır.

Konu ile ilgili gelişmeler olduğunda kamuoyu bilgilendirilecektir.”

Güncel İçerikler